Регионални центар Смедерево

Serbian English

Јавни позив 2017. CPN logo naucni klub logo

Пријава за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2017. години ЈЕ ЗАВРШЕНА. Одлука о пројектима који ће добити финансијску подршку по овом јавном позиву биће објављена 16.05.2017. године на интернет страници Центра за промоцију науке www.cpn.rs.

Захваљујемо се свим ауторима и њиховим пројектним тимовима који су одабрали Научни клуб Смедерево као подршку и партнера за реализацију својих пројеката. Верујемо да ће по одабиру, сјајне идеје наићи на позитивну реакцију код учесника.

Опширније...

Затворен Јавни позив 2017.

Јавни позив Центра за финансијску подршку пројектима промоције науке у 2017. години затворен је 19. априла. Пријављено је 297 пројеката у свим категоријама.

javni-poziv-kljuc

У среду, 19. априла, у 15 часова, затворен је Јавни позив Центра за промоцију науке за финансијску подршку пројектима у 2017. години. У оквиру четири категорије пројеката за промоцију и популаризацију науке пристигло је укупно 297 пријава, а укупан буџет издвојен за ову намену је 7.670.000,00 динара.

Циљ Јавног позива је подизање нивоа научне писмености и ширења научне културе спроводећи поступак децентрализације промоције и популаризације науке на територији Републике Србије.

Одлука Центра о пројектима који ће добити финансијску подршку биће објављена 16.05.2017. године на интернет страници Центра: www.cpn.rs.

У првој категорији за пројекте промоције науке у научним клубовима, у којој је максималан износ по пројекту 100.000,00 динара, стигло је чак 163 пријава из 13 клубова. Научни клуб Смедерево има 32 пријаве у оквиру ове категорије.

У оквиру друге категорије, у коју улазе пројекти промоције науке са посетом до 10.000 грађана, пријављено је 93 пројекта. Буџет за ову категорију је 1.000.000,00 динара, а максималан износ по пројекту 200.000,00 динара. Научни клуб Смедерево партнер је на три пројекта у оквиру ове категорије.

Пројекти промоције науке са посетом од преко 10.000 грађана чине трећу категорију Јавног позива, у оквиру које је пријављно укупно 25 пројеката. Укупан буџет ове категорије је такође 1.000.000,00 динара, а максималан износ по пројекту је 500.000,00 динара.

У четврту категорију улазе идејна решења за интерактивне експонате у парковима науке, са расположивим буџетом до 200.000,00 динара по експонату. У овој категорији пријављено је 16 пројеката.

Јавни позив 2017. године Центра био је отворен за сва заинтересована научна, научностручна друштва, школе, центре за стручно усавршавање, удружења и друге организације, али и појединце у оквиру научних клубова који су могли да предложе пројекат у домену промоције и популаризације науке и технике.

Одлука о избору

Одлука о избору пројеката које ће Центар финансијски подржати биће донета на основу провере и бодовања поднете пријаве за учешће.

Пријаву и пројектну апликацију оцењују чланови програмских комисија у складу са Правилником, оценама на скали од 1 до 5, по шест основних критеријума (пројектна идеја, програм рада, утицај пројекта, стручност пројектног тима, квалитет израде пројектне апликације и структура буџета) за пројекте категорије од 1 до 3; оценама 1 до 5, по четири основна критеријума (пројектна идеја, изводљивост, дизајн и структура предмета) за пројекте категорије 4; и оценама 1 до 5, по четири основна критеријума (начин извођења, цена извођења, рок извођења и референце) за пројекте категорије 5.

Одлука Центра о пројектима који ће добити финансијску подршку по овом јавном позиву за пројекте категорије од 1 до 4 биће објављена 16.05.2017. године на интернет страници Центра: www.cpn.rs.

Центар задржава право да не додели средства за финансирање, односно суфинансирање пројеката или да додели износ који је мањи од траженог, у зависности од расположивих финансијских средстава буџета Центра.

Центар задржава право да не додели финансијска средства уколико није достављена ниједна пријава, односно није достављена ниједна пријава код које су испуњени услови за учешће предвиђени Правилником.

Напишите ваш коментар

0

Остали Регионални центри у Србији