Регионални центар Смедерево

Serbian English

Школски дан у Научном клубу

skolski dan u naucnom klubuДа ли можете да замислите школски дан на коме учитељ користи мултимедијалну наставу? Пројектор, паметну таблу, лаптопове и таблете. И све ово у визуелно савршеном простору Научног клуба Смедерево. Мислите да овакво учење може да постане досадно? Можете ли да претпоставите какву реакцију изазивају ове „справице“ и окружење код клинаца навикнутих на зелену таблу, белу креду и "обичне" учионице у школи?
Славица Антоновић, учитељица у ОШ „Бранислав Нушић“ из Смедерева, данас је за своје "четвртаке" организовала наставу ван учионице и тиме учинила њихов радни дан још кориснијим и занимљивијим. Обрађујући наставне јединице по плану и програму, али на мало другачији начин, ученици су провели дан у нашем Центру понајвише учећи о местима која ће обићи током предстојеће екскурзије.
Такође, ученици су правили презентације које су својеврсни итинерери и на тај начин поред историје и географије у данашњи радни дан уврстили и информатику. Последњи део школског дана био је посвећен креативној забави, тако што су клинци имали прилику да завире у сваки милиметар Научног клуба и испробају све експонате и "играчке".
Као и увек до сада када су нам гости најмлађи корисници, проблем је био како напустити дивни простор Регионалног центра и Научног клуба.

Слике

Остали Регионални центри у Србији