Регионални центар Смедерево

Serbian English

m3 - Сарадња научних клубова кроз Мај Месец Математике

NiMat Festival matematike 7Трећи пут заредом, удружење наставника и учитеља из Ниша, "НиМат" се придружује међународној манифестацији „Мај Месец Математике“ трудећи се да ову науку популарише и прибижи је свим узрасним групама. У сарадњи са Центром за промоцију науке из Београда и Регионалним центром Ниш, организовали су Фестивал науке, а идеја организатора фестивала је да он постане традиција и да се тако математика приближи генерацијама младих које тек долазе.
Међу сјајним предавачима који су са колегама размењивали примере добре праксе нашла се и Мирјана Кокерић, наша сарадница, са приказом свог програма „Математички коучинг“.
Путем видео линка из нашег Научног клуба у Смедереву, наставници и ученици у Регионалном центру Ниш могли су да погледају презентацију пројекта „Математички коучинг“ реализованог у току ове школске године у Научном клубу Смедерево уз подршку Центра за промоцију науке и нашег Регионалног центра.
Свака радионица овог пројекта донела је ученицима, учесницима и њиховим наставницима нове идеје за учење математике, на свакој су деца истраживала нешто ново у вези са развојем личних способности и вештина, што и јесте смисао овогодишњег Фестивала математике: промоција математике као науке, да она више не буде баук, него наук, да се што више ученика укључи у активан рад, развој вештина и знања, да освести значај примене математике у свакодневном животу и раду и ојача своје целоживотне компетенције.

Слике

 

Остали Регионални центри у Србији