Регионални центар Смедерево

Serbian English

Европска недеља / Ноћи истраживача

У Европској недељи истраживача, од 23. до 27. новембра, 2020 године, Научни Клуб Смедерево планирао је низ занимљивих видео радионица, огледа и предавања.

Радионице, огледи, предавања, и остали садржаји који су били предвиђени за реализацију у Регионалном Центру Смедерево, биће представљени видео материјалима, ради поштовања епидемиолошких мера и спречавања ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

Све радионице можете да пратите преко нашег YouTube канала:

https://www.youtube.com/channel/UCNx5slE4eIFk63JC1bhK__g/videos

Детаљније

ЦПН пројекат “Mикро-Физ” у Научном клубу Смедерево

mkrfznmr nslУ уторак, 10.03.2020. године од 17 часова, одржана је пета радионица ЦПН пројекта којој су присуствовали ученици шестог, седмог и осмог разреда ОШ ”Бранко Радичевић” Смедерево са гостима из Мраморка.

Учесници радионице имали су прилику да обнове знања из физике кроз онлајн Кахут квиз, упознају се са основним елементима блоковског програмирања које се примењује у раду са микробитом, испробају микробит уређај у различитим експериментима: слања сигнала, проводљивости материјала, испитивања напона. Ученици су самостално проверавали могућности микробита, пребацивања кода, повезивања два и више уређаја. У онлајн интерактивној симулацији испитивали су проводљивост материјала.

Како су гости из Мраморка били заинтересовани и за примену пројекта у математици, део радионице био је резервисан и за креативни приступ настави математике.

Неки од учесника радионице имали су предзнање о микробиту, тако да су кроз вршњачку едукацију помагали другарима који се први пут сусрећу са овим уређајем. Допринос ученика деловао је на то да ово буде најуспешнија радионица до сада.

На наредним радионицама пројекта, у другом полугодишту, планирано је дружење и са осталим школама из Смедеревске општине. Позивамо школе да ауторима пројекта пријаве своје ученике који су заинтересовани за учешће на наредним радионицама.

Остали Регионални центри у Србији