Регионални центар Смедерево

Serbian English
Грешка
  • JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 64

Информишите се о најављеним семинарима који ће се одржати у нашем Центру. Сва питања у вези са семинарима можете поставити путем електронске поште office@rcsmed.edu.rs или путем форме "коментари" на сајту.

Уколико није другачије наведено, за сваки од најављених семинара се можете пријавити путем пријаве на сајту или факсом, слањем пријавног обрасца кога можете преузети ОДАВДЕ, на број 026 / 619 - 906.

 


 

Интердисциплинарно тумачење књижевног дела у настави српског језика и књижевности у основној и средњој школи

Интердисциплинарно тумачење књижевног дела у настави српског језика и књижевности у основној и средњој школи

Почетак: 25.11.2017 10:00

Каталошки број: 722 ; Компетенцијa: K2 ; Приоритети: 3

Трајање: један дан (8 бодова)

Поштоване колеге,

Због великог интересовања Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ, у сарадњи са Регионалним центром за професионални развој запослених у образовању Смедерево и Форумом педагога из Београда, организоваће ПОНОВО једнодневни семинар Интердисциплинарно тумачење књижевног дела у настави српског језика и књижевности у основној и средњој школи (каталошки број: 722; компетенције: K2; приоритети: 3).
 
Аутори и реализатори семинара су: проф. др Оливера Радуловић, редовни професор Филозофског факултета у Новом Саду, Одсек за српску књижевност, предмет Методика наставе српског језика и књижевности; Јелена Журић, мастер професор српског језика и књижевности, уредник за српски језик у ИП „Едука“ у Београду и др Јелена Ангеловски, професор српског језика и књижевности.
 
Семинар ће се реализовати 25. новембра у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, са почетком у 10.00 часова. Обухватиће групу од 30 учесника (наставници из основних и средњих школа).
 
Заинтересовани наставници треба да се пријаве путем електронске поште Подружнице Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. наводећи име и презиме, ЈМБГ, школу и град.
 
Котизација: 300,00 динара (за чланове Подружнице)
Рок за пријаву путем имејла и уплату котизације: 10. новембар 2017. (или до попуњавања групе од 30 наставника)
Рачун Подружнице: 205-196797-39
Сврха уплате: Котизација за семинар
Прималац: Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ
 
ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ

- Због ограниченог броја места семинар је ЗАТВОРЕНОГ ТИПА, ИСКЉУЧИВО ЗА ЧЛАНОВЕ ПОДРУЖНИЦЕ који редовно плаћају чланарину.

- Котизација је обавезна за све учеснике и износи 300,00 (три стотине динара).

- ЈЕДИНО УПЛАТОМ КОТИЗАЦИЈЕ ДО ПРЕДВИЂЕНОГ РОКА ГАРАНТУЈЕТЕ СВОЈЕ ПРИСУСТВО НА СЕМИНАРУ!

- ПОЖУРИТЕ СА ПРИЈАВОМ, ЈЕР ЈЕ ПРЕТПОСТАВКА ДА ЋЕ СЕ И ОВА ГРУПА БРЗО ПОПУНИТИ (у року од свега неколико дана).

- Молим вас да испоштујете рок за пријаву на семинар и уплату котизације како бисмо могли на време да пошаљемо податке о броју пријављених полазника реализаторима семинара.

Миљана Кравић,
председник Подружнице
Подунавског округа
 
Аутори проф. др Оливера Радуловић, редовни професор Филозофског факултета у Новом Саду, Одсек за српску књижевност, предмет Методика наставе српског језика и књижевности; Јелена Журић, мастер професор српског језика и књижевности, уредник за српски језик у ИП Едука у Београду
Реализатори проф. др Оливера Радуловић, редовни професор Филозофског факултета у Новом Саду, Одсек за српску књижевност, предмет Методика наставе српског језика и књижевности; Јелена Журић, мастер професор српског језика и књижевности, уредник за српски језик у ИП Едука у Београду; др Јелена Ангеловски, професор српског језика и књижевности
Општи циљеви Унапређивање знања и вештина наставника за интердисциплинарно проучавање књижевног дела и корелацију наставе књижевности са ликовном, музичком, позоришном и филмском уметношћу.
Специфични циљеви Продубљивање знања и вештина наставника о могућностима примене сродних наставних садржаја у настави књижевности (интеграција међу уметностима: музичка уметност, ликовна уметност, историја уметности, позоришна уметност, филм); Оспособљавање наставника за употребу и примену мултимедијалних средстава у настави књижевности; за одабир адекватне стручне и методичке литературе.
Теме програма Интердисциплинарно проучавање књижевног дела са књижевнотеоријског аспекта; Народна књижевност и друге уметности; Књижевност старог века у корелативном пручавању са другим уметностима; Средњовековна књижевност и друге уметности; Хуманизам и ренесанса у контексту других уметности; Дела класика књижевности на филму; Корелација модерне књижевности и музике; Импресионизам и експресионизам у сликарству и књижевности; Постмодернизам и интермедијалност; Сценски приступ драмским текстовима; Театролошки приступ драми; Примена интердисциплинарности у групној изради презентација
Циљна група наставник разредне наставе, наставник предметне наставе – основна школа, наставник предметне наставе – гимназија, наставник у школи за образовање одраслих, наставник општеобразовних предмета – у средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне), васпитач у предшколској установи, васпитач у дому ученика
Број учесника 30
2017-11-25 10:00:00
2017-11-25 18:00:00

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Остали Регионални центри у Србији