Регионални центар Смедерево

Serbian English

Информишите се о најављеним семинарима који ће се одржати у нашем Центру. Сва питања у вези са семинарима можете поставити путем електронске поште office@rcsmed.edu.rs или путем форме "коментари" на сајту.

Уколико није другачије наведено, за сваки од најављених семинара се можете пријавити путем пријаве на сајту или факсом, слањем пријавног обрасца кога можете преузети ОДАВДЕ, на број 026 / 619 - 906.

 


 

Животне ситуације и стресови – стратегије за суочавање и превладавање

Животне ситуације и стресови – стратегије за суочавање и превладавање

Од 15.09.2018 10:00 до 15.09.2018 18:00 Сачувај у календару

Место одржавања: Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево Горанска ББ, 11 300 Смедерево

Објавио Администратор

Каталошки број: 260; компетенција: К4; приоритети: 3

Трајање: 1 дан (8 бодова)

Категорије: Семинари

Оцена:

 

Организатор програма Центар за стручно усавршавање Крушевац
Аутори Снежана Ристић Костов, ОШ „Јован Јовановић Змај”, Крушевац
Реализатори Снежана Ристић Костов, ОШ „Јован Јовановић Змај”, Крушевац; Катарина Томић, Висока школа струковних студија за васпитаче, Крушевац; Милијана Марјановић, Центар за социјални рад, Крушевац
Област здравствено васпитање
Компетенције компетенције за комуникацију и сарадњу
Приоритетна област Јачање васпитне улоге образовно-васпитне установе кроз развијање програма превенције насиља, дискриминације, злостављања и занемаривања
Општи циљеви Превенција конфликата кроз унапређивање комуникације просветних радника са ученицима, њиховим родитељима, колегама и другим партнерима у образовно-васпитном раду учењем, разумевањем и развијањем стратегија за превазилажење стреса.
Специфични циљеви Упознавање наставника са динамиком породичних односа и фазама кроз које породица пролази у свом развоју, ради бољег разумевања конфликтних ситуација у односима ученик-ученик, ученик-наставник, наставник-родитељ, наставник-наставник Упознавање са стресорима, категоријама и симптомима стреса и могућим последицама на здравље професионалца и на његове односе са другима Усвајање знања о међузависности мисли, емоција и понашања Усвајање и увежбавање асертивних техника Препознавање личних и усвајање нових стратегија за превладавање стреса.
Теме програма Уводни део. Утицај потешкоћа животног циклуса породице професионалаца на могуће конфликте; стрес, стресори. Повезаност мисли, емоција и понашања – препознајем и контролишем своје дисфункционалне мисли самопоуздано, уз уважавање другог. Стратегије за превладавање стреса Завршне активности и евалуација семинара; договор о даљој сарадњи
Циљна група наставник разредне наставе; наставник предметне наставе – основна школа; наставник предметне наставе – гимназија; наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа; наставник стручних предмета - средња стручна школа; наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју; наставник у школи за образовање одраслих; наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи; наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи; наставник изборних и факултативних предмета; васпитач у дому ученика; стручни сарадник у школи; сарадник (педагошки андрагошки асистент и помоћни наставник)
Број учесника 30

 

КОТИЗАЦИЈА ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ГРАДА СМЕДЕРЕВА: 1.500,00

КОТИЗАЦИЈА ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ СА ДРУГИХ ТЕРИТОРИЈА: 2.100,00 оред котизације у ове износе урачунати су и трошкови ручка и освежења током семинара)

Текући рачун Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево: 840 942668 – 62. Сврха уплате: котизација за семинар.

Пријава и уплата котизације: најкасније до четвртка, 13. септембра (или до попуњавања слободних места). Пријаве шаљу искључиво школе, не уважавају се индивидуалне пријаве наставника.


2018-09-15 10:00:00
2018-09-15 18:00:00

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Остали Регионални центри у Србији