Регионални центар Смедерево

Serbian English

Информишите се о најављеним семинарима који ће се одржати у нашем Центру. Сва питања у вези са семинарима можете поставити путем електронске поште office@rcsmed.edu.rs или путем форме "коментари" на сајту.

Уколико није другачије наведено, за сваки од најављених семинара се можете пријавити факсом или слањем пријавног обрасца кога можете преузети ОДАВДЕ, на број 026 / 619 - 906.

 


 

Животне ситуације и стресови – стратегије за суочавање и превладавање

Животне ситуације и стресови – стратегије за суочавање и превладавање

Од 15.09.2018 10:00 до 15.09.2018 18:00 Сачувај у календару

Место одржавања: Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево Горанска ББ, 11 300 Смедерево

Објавио Администратор

Каталошки број: 260; компетенција: К4; приоритети: 3

Трајање: 1 дан (8 бодова)

Категорије: Семинари

Оцена:

 

Организатор програма Центар за стручно усавршавање Крушевац
Аутори Снежана Ристић Костов, ОШ „Јован Јовановић Змај”, Крушевац
Реализатори Снежана Ристић Костов, ОШ „Јован Јовановић Змај”, Крушевац; Катарина Томић, Висока школа струковних студија за васпитаче, Крушевац; Милијана Марјановић, Центар за социјални рад, Крушевац
Област здравствено васпитање
Компетенције компетенције за комуникацију и сарадњу
Приоритетна област Јачање васпитне улоге образовно-васпитне установе кроз развијање програма превенције насиља, дискриминације, злостављања и занемаривања
Општи циљеви Превенција конфликата кроз унапређивање комуникације просветних радника са ученицима, њиховим родитељима, колегама и другим партнерима у образовно-васпитном раду учењем, разумевањем и развијањем стратегија за превазилажење стреса.
Специфични циљеви Упознавање наставника са динамиком породичних односа и фазама кроз које породица пролази у свом развоју, ради бољег разумевања конфликтних ситуација у односима ученик-ученик, ученик-наставник, наставник-родитељ, наставник-наставник Упознавање са стресорима, категоријама и симптомима стреса и могућим последицама на здравље професионалца и на његове односе са другима Усвајање знања о међузависности мисли, емоција и понашања Усвајање и увежбавање асертивних техника Препознавање личних и усвајање нових стратегија за превладавање стреса.
Теме програма Уводни део. Утицај потешкоћа животног циклуса породице професионалаца на могуће конфликте; стрес, стресори. Повезаност мисли, емоција и понашања – препознајем и контролишем своје дисфункционалне мисли самопоуздано, уз уважавање другог. Стратегије за превладавање стреса Завршне активности и евалуација семинара; договор о даљој сарадњи
Циљна група наставник разредне наставе; наставник предметне наставе – основна школа; наставник предметне наставе – гимназија; наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа; наставник стручних предмета - средња стручна школа; наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју; наставник у школи за образовање одраслих; наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи; наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи; наставник изборних и факултативних предмета; васпитач у дому ученика; стручни сарадник у школи; сарадник (педагошки андрагошки асистент и помоћни наставник)
Број учесника 30

 

КОТИЗАЦИЈА ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ГРАДА СМЕДЕРЕВА: 1.500,00

КОТИЗАЦИЈА ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ СА ДРУГИХ ТЕРИТОРИЈА: 2.100,00 оред котизације у ове износе урачунати су и трошкови ручка и освежења током семинара)

Текући рачун Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево: 840 942668 – 62. Сврха уплате: котизација за семинар.

Пријава и уплата котизације: најкасније до четвртка, 13. септембра (или до попуњавања слободних места). Пријаве шаљу искључиво школе, не уважавају се индивидуалне пријаве наставника.


2018-09-15 10:00:00
2018-09-15 18:00:00

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Остали Регионални центри у Србији