Регионални центар Смедерево

Serbian English

Информишите се о најављеним семинарима који ће се одржати у нашем Центру. Сва питања у вези са семинарима можете поставити путем електронске поште office@rcsmed.edu.rs или путем форме "коментари" на сајту.

Уколико није другачије наведено, за сваки од најављених семинара се можете пријавити факсом или слањем пријавног обрасца кога можете преузети ОДАВДЕ, на број 026 / 619 - 906.

 


 

Корелација и међупредметно повезивање у настави музичке културе и уметности

Корелација и међупредметно повезивање у настави музичке културе и уметности

Од 30.11.2019 10:00 до 30.11.2019 18:00

Место одржавања: Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево Горанска ББ, 11 300 Смедерево

Каталошки број: 945; компетенција: К1; приоритети: П3

Трајање: 1 дан (8 бодова)

Категорије: Семинари

https://zuov-katalog.rs/index.php?action=page/catalog/view&id=277

Број учесника: 30

Организатор програма:
Регионални центар за професионални развој запослених у образовању , Горанска бб Смедерево, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., 026619906, 026619907, 026619906 Особа за контакт: Сања Ж. Недељковић, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., 026619906, 0606831905
Аутори:
Весна Миленковић, дипломирани музиколог, ОШ Свети Сава, Пожаревац, Медицинска школа Пожаревац
Реализатори:
Весна Миленковић, дипломирани музиколог, ОШ, Свети Сава, Пожаревац, Медицинска школа Пожаревац; Виолета Милошевић Прифти, дипломирани педагог, ШОС за музичко образов. Стеван Мокрањац, Пожаревац; Драган Грујић, мастер, ОШ Свети Сава, Пожаревац
Област:
уметности
Компетенција:
компетенције за уже стручну област
Приоритетна област:
Унапређивање компетенција наставника у области планирања и реализације наставе оријентисане на исходе (подизање нивоа методичких знања релевантних за циљеве и исходе предмета/области)
Општи циљеви:
Оспособљавање наставника за практичну примену корелације у настави и међупредметно повезивање проз процес планирања и интеграције са другим наставним предметима и садржајима.
Специфични циљеви:
Оснаживање наставника за примену корелације и значај међупредметног повезивања у савременом наставном процесу. Хоризонтално и вертикално планирање наставе и повезивање наставних садржаја различитих наставних предмета. Постизање тимске сарадње наставника и мотивација за практичну примену корелације кроз примере добре праксе.

Циљна група:
наставник разредне наставе
наставник предметне наставе – основна школа
наставник предметне наставе – гимназија
наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа
наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
наставник изборних и факултативних предмета
васпитач у предшколској установи
стручни сарадник у предшколској установи
стручни сарадник у школи

Теме програма:
1. Корелација у савременој настави 2. Планирање корелације и међуредметно повезивање 3. Тимско планирање и корелација-интеграција 4. Примена корелације у наставној пракси

Пријава и уплата котизације: најкасније до четвртка, 28. новембра (или до попуњавања слободних места). Пријаве шаљу искључиво школе, не уважавају се индивидуалне пријаве наставника.
ЦЕНА ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ГРАДА СМЕДЕРЕВА ЈЕ 1.500,оо динара. (Трошкови ручка и освежења током семинара)
ЦЕНА ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ СА ДРУГИХ ТЕРИТОРИЈА ЈЕ 2.500,оо динара. (У овај износ су поред самог семинара, урачунати и трошкови ручка и освежења током семинара)

Текући рачун Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево, Горанска ББ, 11300 Смедерево: 840 – 942668 – 62 . Модел и позив на број нису потребни.
Информације на телефон: 026/619-906, 060/6831904
Контакт особа: Наташа Максовић

Пријављивање за семинар:
Образац за пријаву можете преузети са линка: http://www.rcsmed.edu.rs/PRIJAVA_ZA_SEMINAR_U_RC_SMEDEREVO.doc и попуњен послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ИЛИ
мејл са потребним подацима (назив семинара; име, презиме; ЈМБГ; адреса; телефон; имејл; радно место; назив школе у којој радите – уколико школа плаћа котизацију навести: назив школе, адресу школе, ПИБ/ЦРФ и имејл школе) послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


2019-11-30 10:00:00
2019-11-30 18:00:00

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Остали Регионални центри у Србији