Регионални центар Смедерево

Serbian English

Информишите се о најављеним семинарима који ће се одржати у нашем Центру. Сва питања у вези са семинарима можете поставити путем електронске поште office@rcsmed.edu.rs или путем форме "коментари" на сајту.

Уколико није другачије наведено, за сваки од најављених семинара се можете пријавити факсом или слањем пријавног обрасца кога можете преузети ОДАВДЕ, на број 026 / 619 - 906.

 


 

Комуникацијске вештине наставника – тимски рад и међупредметна сарадња

Комуникацијске вештине наставника – тимски рад и међупредметна сарадња

Од 11.01.2020 10:00 до 11.01.2020 18:00 Сачувај у календару

Место одржавања: Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево Горанска ББ, 11 300 Смедерево

Објавио Администратор

Каталошки број: 1151; компетенција: К4; приоритети: П3

Трајање: 1 дан (8 бодова)

Категорије: Семинари

Оцена:

Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ и Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево организоваће 11. јануара 2020. године семинар Комуникацијске вештине наставника – тимски рад и међупредметна сарадња.

Организатор програма Девета београдска гимназија „Михајло Петровић Алас“
Аутори и реализатори Мр Милорад Дашић, мср Ненад Гугл
Област Васпитни рад
Компетенције компетенције за комуникацију и сарадњу
Приоритетна област Унапређивање компетенција наставника у области планирања и реализације наставе оријентисане на исходе (подизање нивоа методичких знања релевантних за циљеве и исходе предмета/области)
Општи циљеви Стицање и развијање комуникацијских капацитета наставника, потребних за квалитетну професионалну сарадњу и успешну реализацију наставних и ваннаставних активности.
Специфични циљеви Јачање компетенција наставника за успешну комуникацију у школи. Јачање компетенција наставника за методичке наставне приступе који подстичу тимски рад. Унапређивање способности наставника за интердисциплинарни приступ настави и ваннаставним активностима. Обучавање наставника за креирање наставних и ваннаставних активности које јачају тимски дух и развијају осећај припадности групи (вежбе, радионице). Развијање осећаја припадности и професионалне одговорности наставника према колегама и ученицима.
Теме 1. Могућности комуникацијски вештог наставника 2. Тимски рад у зборници и учионици3. Трансфер знања
Циљна група наставник разредне наставе; наставник предметне наставе – основна школа; наставник предметне наставе – гимназија; наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа; наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју; наставник у школи за образовање одраслих, наставник општеобразовних предмета – у средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне); наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне); наставник изборних и факултативних предмета

Семинар ће бити ЗАТВОРЕНОГ ОБЛИКА И БЕСПЛАТАН (ИСКЉУЧИВО ЗА ЧЛАНОВЕ ДРУШТВА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ ЗА ПОДУНАВСКИ ОКРУГ).

 

Пријављивање за семинар

 

Учесници треба да се јаве свом стручном друштву на имејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.НАЈКАСНИЈЕ ДО НЕДЕЉЕ, 15. ДЕЦЕМБРА.

У пријави треба навести следеће податке: име и презиме наставника, школа и место.

Информације о садржајима семинара и сатници наставницима ће бити биће накнадно прослеђене.


2020-01-11 10:00:00
2020-01-11 18:00:00

Остали Регионални центри у Србији