Регионални центар Смедерево

Serbian English

Информишите се о најављеним семинарима који ће се одржати у нашем Центру. Сва питања у вези са семинарима можете поставити путем електронске поште office@rcsmed.edu.rs или путем форме "коментари" на сајту.

Уколико није другачије наведено, за сваки од најављених семинара се можете пријавити факсом или слањем пријавног обрасца кога можете преузети ОДАВДЕ, на број 026 / 619 - 906.

 


 

„Технике израде маске за обичајно обредне поворке – НАРОДНА ТРАДИЦИЈА“

„Технике израде маске за обичајно обредне поворке – НАРОДНА ТРАДИЦИЈА“

Од 22.02.2020 10:00 до 22.02.2020 18:00

Категорије: Семинари

Семинар се одлаже због распуста и малог броја пријављених учесника. О новом термину реализације семинара, благовремено ћемо вас обавестити.
Хвала на разумевању!

Регионални центар Смедерево организује семинар: „Технике израде маске за обичајно обредне поворке – НАРОДНА ТРАДИЦИЈА“ (кат.бр.279) за наставнике разредне наставе. Семинар ће бити реализован 22. фебруара 2020.год. у 10 сати у Регионалном центру Смедерево.

Аутори:
Драгана Живковић Скокић, професор руског језика и књижевности, ОШ „Радица Ранковић„ Лозовик; Вито Петровић, ОШ „Радица Ранковић” Лозовик;
Реализатори:
Драгана Живковић Скокић, професор руског језика и књижевности, ОШ „Радица Ранковић„ Лозовик; Вито Петровић, , ОШ „Радица Ранковић„ Лозовик
Област:
изборни и факултативни предмети
Компетенција:
компетенције за поучавање и учење
Приоритетна област:
Унапређивање компетенција наставника у области планирања и реализације наставе оријентисане на исходе (подизање нивоа методичких знања релевантних за циљеве и исходе предмета/области)
Општи циљеви:
Унапредити компетенције наставника за подстицање ученика на непосредно упознавање материјалне и духовне традиције свог народа
Специфични циљеви:
Оснаживање професионалаца за истраживачки рад са ученицима уз укључивање шире заједнице за ревитализацију традиције. Указивање на значај и вредности духовне и материјалне баштине кроз реконструкцију обредних обичаја.
Циљна група:
наставник разредне наставе

Теме програма:
1. Добродошлица и упознавање, представљање циљева, тема и агенде
2. Кратак осврт на значај обредних поворки у очувању духовне и материјалне културе народа
3. Улично позориште -сценски наступ обредних поворки
4. Креативна радионица - технике израде обредне маске
5. Етно ритам обредних поворки
6. Рефлексија, сумирање и евалуација

Број учесника: 30
Трајање програма: 1 дан (8 бодова)

КОТИЗАЦИЈА:
1.500,оо динара за учеснике из школа са територије општине Смедерево. (Урачунати  трошкови ручка и освежења током семинара)
За учеснике из школа ван територије општине Смедерево котизација је 2.500,оо динара. (Урачунати  трошкови ручка и освежења током семинара)
Пријаве најкасније до четвртка 20. 02. 2020.год. (или до попуне слободних места).

Текући рачун Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево, Горанска ББ, 11300 Смедерево промењен је 01. 01. 2020. и сада је: 840-31276845-21 Обавезан је и позив на број (одобрење)–правна лица уписују број предрачуна а физичка лица каталошки број
семинара.

Пријављивање за семинар:
Образац за пријаву можете преузети са линка:
http://www.rcsmed.edu.rs/PRIJAVA_ZA_SEMINAR_U_RC_SMEDEREVO.doc и попуњен послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ИЛИ

мејл са потребним подацима (назив семинара; име, презиме; адреса; телефон; имејл; радно место; назив школе у којој радите – уколико школа плаћа котизацију навести: назив школе, адресу школе, ПИБ/ЦРФ и имејл школе) послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Контакт особа: Наташа Максовић, 026/619-906, 060/6831904


2020-02-22 10:00:00
2020-02-22 18:00:00

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Остали Регионални центри у Србији