Регионални центар Смедерево

Serbian English

Информишите се о најављеним семинарима који ће се одржати у нашем Центру. Сва питања у вези са семинарима можете поставити путем електронске поште office@rcsmed.edu.rs или путем форме "коментари" на сајту.

Уколико није другачије наведено, за сваки од најављених семинара се можете пријавити факсом или слањем пријавног обрасца кога можете преузети ОДАВДЕ, на број 026 / 619 - 906.

 


 

Семинар: „Осавремењавање знања о геодиверзитету кроз наставу географије“

Семинар: „Осавремењавање знања о геодиверзитету кроз наставу географије“

Од 14.03.2020 10:00 до 14.03.2020 18:00

Категорије: Семинари

Регионални центар Смедерево организује семинар: „Осавремењавање знања о геодиверзитету кроз наставу географије“ (кат.бр. 795)
Семинар ће бити реализован 14. марта 2020.год. у Регионалном центру Смедерево. Семинар почиње у 10 сати.

Аутори:
Марко Милошевић, Магистар географије, Географски институт „Јован Цвијић” САНУ;

Реализатори:
Марко Милошевић, Магистар географије, Географски институт „Јован Цвијић” САНУ; Јелена Ћалић, доктор наука, Географски институт „Јован Цвијић” САНУ; Милован Миливојевић, Магистар географије, Географски институт „Јован Цвијић” САНУ; Владица Цветковић, доктор техничких наука, Универзитет у Београду – Рударско-геолошкифакултет;

Област:
природне науке

Компетенција:
компетенције за уже стручну област

Приоритетна област:
Унапређивање компетенција наставника у области планирања и реализације наставе оријентисане на исходе (подизање нивоа методичких знања релевантних за циљеве и исходе предмета/области)

Општи циљеви:
Упознавање и неговање природне баштине Србије

Специфични циљеви:
- Препознавање палео и рецентних фактора геодиверзификације предела -
Усклађивање и ревидирање постојећих појмова, термина, номенклатура и фактографије који се користе у настави, са најновијим резултатима у физичкој географији и геологији - Едукација у функцији препознавања и заштите објеката геонаслеђа - Развијање културе заштите објеката геонаслеђа

Циљна група:
наставник предметне наставе – основна школа
Наставник предметне наставе - гимназија
наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа

Теме програма:
1. дан: Садржаји о геологији и рељефу у наставним плановима и уџбеницима географије; Тектонска рејонизација Србије; Вулканизам у Србији; Морфоструктурни рељеф Србије; Квартар; Глацијација Балкана - морфологија и ледници; Репрезентативни облици рељефа Србије; Објекти геонаслеђа као заштићена подручја.

Број учесника: 30
Трајање програма: 1 дан (8 бодова)

КОТИЗАЦИЈА: 1.500,оо динара за учеснике из школа са територије општине Смедерево. (Урачунати трошкови ручка и освежења током семинара) За учеснике из школа ван територије општине Смедерево котизација је 2.500,оо динара. (Урачунати трошкови ручка и освежења током семинара) Пријаве најкасније до четвртка 12. 03. 2020.год. (или до попуне слободних места). Текући рачун Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево, Горанска ББ, 11300 Смедерево промењен је 01. 01. 2020. и сада је: 840-31276845-21 Обавезан је и позив на број (одобрење) –правна лица уписују број предрачуна а физичка лица каталошки број семинара.

Пријављивање за семинар:
Образац за пријаву можете преузети са линка:
http://www.rcsmed.edu.rs/PRIJAVA_ZA_SEMINAR_U_RC_SMEDEREVO.doc и попуњен послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ИЛИ
мејл са потребним подацима (назив семинара; име, презиме; адреса; телефон; имејл; радно место; назив школе у којој радите – уколико школа плаћа котизацију навести: назив школе, адресу школе, ПИБ/ЦРФ и имејл школе) послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.Контакт особа: Наташа Максовић, 026/619-906, 060/6831904


2020-03-14 10:00:00
2020-03-14 18:00:00

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Остали Регионални центри у Србији