Регионални центар Смедерево

Serbian English

Информишите се о најављеним семинарима који ће се одржати у нашем Центру. Сва питања у вези са семинарима можете поставити путем електронске поште office@rcsmed.edu.rs или путем форме "коментари" на сајту.

Уколико није другачије наведено, за сваки од најављених семинара се можете пријавити факсом или слањем пријавног обрасца кога можете преузети ОДАВДЕ, на број 026 / 619 - 906.

 


 

Семинар: "Функционална знања-пут ка успеху"

 Семинар: "Функционална знања-пут ка успеху"

Од 13.06.2020 10:00 до 13.06.2020 18:00

Категорије: Семинари

Регионални центар Смедерево организује семинар: „Функционална знања – пут ка успеху“ (Кат. бр.  604). Овај семинар је био планиран за 22. март 2020.год. али због увођења ванредног стања је отказан. НОВ ТЕРМИН ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ СЕМИНАРА ЈЕ 13. јун 2020.год. у 10 сати у Регионалном центру Смедерево, уз поштовање заштитних мера које буду у том тренутку актуелне. Просветним радницима који су се пријавили за 22. март важи пријава и за нов термин 13. јун 2020.год.

Аутори:
Биљана Тодоровић, ОШ Бранко Радичевић, Лугавчина; Биљана Животић, ОШ„Бата Булић, Петровац на Млави; Маја Оклобџија Слијепчевић, Техничка школа Смедерево
Реализатори:
Биљана Тодоровић, ОШ„Бранко Радичевић, Лугавчина; Биљана Животић, ОШ Бата Булић, Петровац на Млави; Маја Оклобџија Слијепчевић, Техничка школа Смедерево; Драгана Живковић Скокић, ОШ Радица Ранковић, Лозовик

Област:
општа питања наставе
Компетенција:
компетенције за поучавање и учење
Приоритетна област:
Унапређивање компетенција наставника у области планирања и реализације наставе оријентисане на исходе (подизање нивоа методичких знања релевантних за циљеве и исходе предмета/области)
Општи циљеви:
Унапређивање процеса учења подизањем компетенција наставника за развијање функционалних знања ученика, повезивањем различитих садржаја унутар једног или више предмета и креирањем функционалних задатака.
Специфични циљеви:
Оснаживање наставника у процесу самовредновања сопствених компентенција за поучавање ученика функционалним знањима; Развијање свести о важности развијања функционалних знања ученика и ученичких компетенција као предуслова за целоживотно учење. Подизање компетенција наставника за коришћење интердисциплинарног приступа настави Интеграција различитих предмета у циљу развијања функционалних знања
Циљна група:
наставник разредне наставе
наставник предметне наставе – основна школа
стручни сарадник у школи
сарадник (педагошки андрагошки асистент и помоћни наставник)

Теме програма:
1. дан: Увод у програм обуке; Полазне тачке за добро испланирану и организовану наставу; Интердисциплинарни приступ наставном процесу – Међупредметна повезаност садржаја; Функционални задаци; Креирање функционалних задатака за интегрисане садржаје два или више предмета; Осврт на кључне тачке учења и евалуација семинара
Број учесника: 30
Трајање програма: 1 дан (8 бодова)

КОТИЗАЦИЈА: 1.500,оо динара за учеснике из школа са територије општине Смедерево. (Урачунати трошкови ручка и освежења током семинара) За учеснике из школа ван територије општине Смедерево котизација је 2.500,оо динара. (Урачунати трошкови ручка и освежења током семинара)
Пријаве најкасније до четвртка 11. 06. 2020.год. (или до попуне слободних места).
Текући рачун Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево, Горанска ББ, 11300 Смедерево промењен је 01. 01. 2020. и сада је: 840-31276845-21 Обавезан је и позив на број (одобрење) –правна лица уписују број предрачуна а физичка лица каталошки број семинара.

Пријављивање за семинар:
Образац за пријаву можете преузети са линка:
http://www.rcsmed.edu.rs/PRIJAVA_ZA_SEMINAR_U_RC_SMEDEREVO.doc и попуњен послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ИЛИ
мејл са потребним подацима (назив семинара; име, презиме; адреса; телефон; имејл; радно место; назив школе у којој радите – уколико школа плаћа котизацију навести: назив школе, адресу школе, ПИБ/ЦРФ и имејл школе) послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Контакт особа: Наташа Максовић, 026/619-906, 060/6831904


2020-06-13 10:00:00
2020-06-13 18:00:00

Остали Регионални центри у Србији