Регионални центар Смедерево

Serbian English
Грешка
  • JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 64

Интердисциплинарно тумачење књижевног дела у настави српског језика и књижевности у основној и средњој школи

Интердисциплинарно тумачење књижевног дела у настави српског језика и књижевности у основној и средњој школи

Почетак: 25.11.2017 10:00

Каталошки број: 722 ; Компетенцијa: K2 ; Приоритети: 3

Трајање: један дан (8 бодова)

Поштоване колеге,

Због великог интересовања Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ, у сарадњи са Регионалним центром за професионални развој запослених у образовању Смедерево и Форумом педагога из Београда, организоваће ПОНОВО једнодневни семинар Интердисциплинарно тумачење књижевног дела у настави српског језика и књижевности у основној и средњој школи (каталошки број: 722; компетенције: K2; приоритети: 3).
 
Аутори и реализатори семинара су: проф. др Оливера Радуловић, редовни професор Филозофског факултета у Новом Саду, Одсек за српску књижевност, предмет Методика наставе српског језика и књижевности; Јелена Журић, мастер професор српског језика и књижевности, уредник за српски језик у ИП „Едука“ у Београду и др Јелена Ангеловски, професор српског језика и књижевности.
 
Семинар ће се реализовати 25. новембра у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, са почетком у 10.00 часова. Обухватиће групу од 30 учесника (наставници из основних и средњих школа).
 
Заинтересовани наставници треба да се пријаве путем електронске поште Подружнице Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. наводећи име и презиме, ЈМБГ, школу и град.
 
Котизација: 300,00 динара (за чланове Подружнице)
Рок за пријаву путем имејла и уплату котизације: 10. новембар 2017. (или до попуњавања групе од 30 наставника)
Рачун Подружнице: 205-196797-39
Сврха уплате: Котизација за семинар
Прималац: Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ
 
ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ

- Због ограниченог броја места семинар је ЗАТВОРЕНОГ ТИПА, ИСКЉУЧИВО ЗА ЧЛАНОВЕ ПОДРУЖНИЦЕ који редовно плаћају чланарину.

- Котизација је обавезна за све учеснике и износи 300,00 (три стотине динара).

- ЈЕДИНО УПЛАТОМ КОТИЗАЦИЈЕ ДО ПРЕДВИЂЕНОГ РОКА ГАРАНТУЈЕТЕ СВОЈЕ ПРИСУСТВО НА СЕМИНАРУ!

- ПОЖУРИТЕ СА ПРИЈАВОМ, ЈЕР ЈЕ ПРЕТПОСТАВКА ДА ЋЕ СЕ И ОВА ГРУПА БРЗО ПОПУНИТИ (у року од свега неколико дана).

- Молим вас да испоштујете рок за пријаву на семинар и уплату котизације како бисмо могли на време да пошаљемо податке о броју пријављених полазника реализаторима семинара.

Миљана Кравић,
председник Подружнице
Подунавског округа
 
Аутори проф. др Оливера Радуловић, редовни професор Филозофског факултета у Новом Саду, Одсек за српску књижевност, предмет Методика наставе српског језика и књижевности; Јелена Журић, мастер професор српског језика и књижевности, уредник за српски језик у ИП Едука у Београду
Реализатори проф. др Оливера Радуловић, редовни професор Филозофског факултета у Новом Саду, Одсек за српску књижевност, предмет Методика наставе српског језика и књижевности; Јелена Журић, мастер професор српског језика и књижевности, уредник за српски језик у ИП Едука у Београду; др Јелена Ангеловски, професор српског језика и књижевности
Општи циљеви Унапређивање знања и вештина наставника за интердисциплинарно проучавање књижевног дела и корелацију наставе књижевности са ликовном, музичком, позоришном и филмском уметношћу.
Специфични циљеви Продубљивање знања и вештина наставника о могућностима примене сродних наставних садржаја у настави књижевности (интеграција међу уметностима: музичка уметност, ликовна уметност, историја уметности, позоришна уметност, филм); Оспособљавање наставника за употребу и примену мултимедијалних средстава у настави књижевности; за одабир адекватне стручне и методичке литературе.
Теме програма Интердисциплинарно проучавање књижевног дела са књижевнотеоријског аспекта; Народна књижевност и друге уметности; Књижевност старог века у корелативном пручавању са другим уметностима; Средњовековна књижевност и друге уметности; Хуманизам и ренесанса у контексту других уметности; Дела класика књижевности на филму; Корелација модерне књижевности и музике; Импресионизам и експресионизам у сликарству и књижевности; Постмодернизам и интермедијалност; Сценски приступ драмским текстовима; Театролошки приступ драми; Примена интердисциплинарности у групној изради презентација
Циљна група наставник разредне наставе, наставник предметне наставе – основна школа, наставник предметне наставе – гимназија, наставник у школи за образовање одраслих, наставник општеобразовних предмета – у средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне), васпитач у предшколској установи, васпитач у дому ученика
Број учесника 30
2017-11-25 10:00:00
2017-11-25 18:00:00

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Остали Регионални центри у Србији