Регионални центар Смедерево

Serbian English

Безбедни простори за игру деце

Безбедни простори за игру деце

Почетак: 03.07.2018 09:30 Сачувај у календару

Место одржавања: Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево Горанска ББ, 11 300 Смедерево

Трајање: 2 дана (16 бодова)

Категорије: Семинари

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савет за безбедност саобраћаја Града Смедерева, уз подршку Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево, организују семинар за групу од 30 васпитача ПУ „Наша радост“ у Смедереву.

Агенција за безбедност саобраћаја је Решењем министра просвете науке и технолошког развоја Републике Србије, број 151-00-400004/2015-06 од 28.10.2015. године добила акредитацију за укупно девет програма из области безбедности саобраћаја, а Решењем број 151-00-00002/2017-07 од 03.11.2017. године, акредитација програма је продужена.

Акредитовани програми (Ко се куда креће у саобраћају; Где и како се безбедно прелази коловоз; Опасности у саобраћају; Безбедни простори за игру деце; Седење у аутомобилу; Безбедност деце у сеоском окружењу; Вожња бицикала; Правилан одабир, постављање и коришћење дечијих ауто седишта; Формирање безбедних коридора за кретање деце ка школама), на основу Правилника о сталном стручном усавршавању наставника, васпитача и стручних сарадника, налазе се на листи програма од јавног интереса који својим садржајем циљевима и исходима доприносе системском развоју и унапређивању образовно-васпитног рада и безбедности деце у саобраћају.

Очекивани исходи акредитованих програма: смањен је број настрадале деце у саобраћају; деца су оспособљена да безбедно учествују у саобраћају; остварује се континуирано присуство тема о безбедности у саобраћају; култура понашања у саобраћају се развија од најранијег узраста деце; васпитачи, наставнициразредне наставе, наставници и друга стручна лица која раде са децом су компетентна за оспособљавање деце за безбедно учешће у саобраћају.

„За безбедност деце у саобраћају кључна је свест родитеља о ризицима којима излажу своју децу, али и систем едукације деце о безбедном понашању у саобраћају. Кључни елементи едукације деце су:  формирање континуираног присуства тема безбедности саобраћаја у целокупном школовању, едукација васпитача, учитеља и наставника о значају безбедности саобраћаја, размена најбољих страних и домаћих искустава, везаних за безбедно школско окружење и реализација кампања, трибина и представа на тему безбедности деце у саобраћају“ – цитат из Стратегије о безбедности у саобраћају Републике Србије, 2010-2020. године.

grb sd

  agencija za bezbednost saobracaja


2018-07-03 09:30:00
2018-07-03 18:00:00

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Остали Регионални центри у Србији