Регионални центар Смедерево

Serbian English

Разговор о књизи у школској библиотеци у функцији социјализације ученика и превенције вршњачког насиља

Разговор о књизи у школској библиотеци у функцији социјализације ученика и превенције вршњачког насиља

Од 20.04.2019 10:00 до 20.04.2019 18:00

Место одржавања: Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево Горанска ББ, 11 300 Смедерево

Трајање: 1 дан (8 бодова)

Каталошки број: 4; компетенција: К3; приоритети: П4

Категорије: Семинари

Аутори:
Весна Црногорац, доктор културолошких наука и комуникологије, Центар за интегритет Ниш; Жељко Вучковић, доктор наука, Педагошки факултет у Сомбору
Реализатори:
Весна Црногорац, доктор културолошких наука и комуникологије, Центар за интегритет Ниш; Жељко Вучковић, доктор наука, Педагошки факултет у Сомбору
Област:
библиотекарство
Компетенција:
компетенције за подршку развоју личности детета и ученика

Приоритетна област:
Јачање васпитне улоге образовно-васпитне установе кроз развијање програма превенције насиља, дискриминације, злостављања и занемаривања
Општи циљеви:
Стицање знања за креативно коришћење ресурса библиотеке усмерено ка превенцији вршња. насиља као и усвајање вештине читања са ученицима кроз брижљив одабир литературе и разговор о њој усмерено на подстицање самоактуализације и социјализације ученика.
Специфични циљеви:
Увођење и активна примена модела ''Разговор о књизи'' (др. назив за ''развојну библиотерапију'') у школској библиотеци намењен свим ученицима, са посебним акцентом на ученике ''склоне'' вршњачком насиљу. Систематизовање библиотечке грађе и извора у циљу њиховог адекватног одабира за рад са ученицима која служи првенствено: развоју њихове писмености (посебно језичке); разрешавању дилема; подстицању разговора и решавању вршњачких проблема. Подстицање разумевања мултикултуралности и креативности кроз сензибилитет за прихватање различитости и њено позитивно вредновање у друштву. Разумевање и примена процеса читања и разговора о прочитаном у библиотеци са циљем да ученик дође до нове и позитивне врсте разумевања себе и својих вршњака.
Циљна група:
наставник разредне наставе
наставник предметне наставе – основна школа
Наставник предметне наставе - гимназија
стручни сарадник у школи
Теме програма:
1. дан Упознавање са програмом обуке: циљеви, исходи, ефекти; Увођење у појмове и значај концепта; Разговор о књизи као и веза са превен. вршњ. насиља у библиотеци; Врсте читања за Разговор о књизи и њихова примена у школској библиотеци; Одабир литературе и систематизација грађе за успешно подстицање и вођење разговора о књигама; Разговор о књизи у школској библиотеци: Вежбе; Евалуација, подела упитника за праћење примене стечених знања, подела сертификата.

Пријава и уплата котизације: најкасније до четвртка, 18. априла (или до попуњавања слободних места). Пријаве шаљу искључиво школе, не уважавају се индивидуалне пријаве наставника.
ЦЕНА ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ГРАДА СМЕДЕРЕВА ЈЕ 1.500,оо динара. (Трошкови ручка и освежења током семинара)
ЦЕНА ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ СА ДРУГИХ ТЕРИТОРИЈА ЈЕ 2.500,оо динара. (У овај износ су поред самог семинара, урачунати и трошкови ручка и освежења током семинара)


Текући рачун Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево, Горанска ББ, 11300 Смедерево: 840 – 942668 – 62 . Модел и позив на број нису потребни.
Информације на телефон: 026/619-906, 060/6831904 
Контакт особа: Наташа Максовић

Пријављивање за семинар: 
Образац за пријаву можете преузети са линка: http://www.rcsmed.edu.rs/PRIJAVA_ZA_SEMINAR_U_RC_SMEDEREVO.doc и попуњен послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
ИЛИ 
мејл са потребним подацима (назив семинара; име, презиме; ЈМБГ; адреса; телефон; имејл; радно место; назив школе у којој радите – уколико школа плаћа котизацију навести: назив школе, адресу школе, ПИБ/ЦРФ и имејл школе) послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


2019-04-20 10:00:00
2019-04-20 18:00:00

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Остали Регионални центри у Србији