Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

"Модернизација система средњег стручног образовања"

Програм реформе средњег стручног образовања ушао је у своју нову, четврту фазу. У пројекат који се на иницијативу Министарства просвете реализује уз финансијску и техничку подршку Европске уније, до сада је директно или индиректно било укључено преко 150 средњих стручних школа из целе Србије. Два семинара из четврте фазе овог пројекта одржаће се у нашем Центру, а први је завршен данас  и трајао је пет дана, уз учешће професора из средњих стручних школа из Смедерева, Шида, Уба и Лознице.

Управо одржани, али и предстојећи, од 13. до 17. јуна, водиће аутори програма Валентина Младеновић и Јасминка Марковић - Чекић које ће са учесницима дискутовати о најразличитијим темама, а све у вези са модернизацијом наставе. Издвојићемо само неке од тема које су се у предходних пет дана обрађивале: Поређење општих и специфичних циљева; разлике између наставних тема и исхода учења – формулисање и функције специфичних циљева и исхода учења; рефлективно учење; Коришћење метода које за своју основу имају вештине аргументације и вештине вођења дискусије; Микро настава - 8 кључних компетенција у школама земаља ЕУ и форма за извештавање о посматрању огледног часа...

Слике

Опширније о пројекту и сатница семинара

" />" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash">

Остали Регионални центри у Србији