Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

Израда школског сајта - каталошки број 247

„Извесно је да ћемо направити школски сајт, мада, оно што је важније и лепше је да смо за протекла два дана направили „сајт“ пријатељства, захваљујући правим стручњацима и професионалцима, али и још бољим људима, Милораду и Зорану“.
Цитат из наше Књиге утисака, речи једног од полазника семинара „Израда школског сајта“, на прави начин осликавају позитивну атмосферу која је владала у реализацији дводневног семинара, потврђујући исправност новог организовања ове ефикасне, одлично замишљене обуке и дружења са врсним екпертима информатичке области.
Новим Законом о основном образовању и васпитању регулисана обавеза основних школа да имају свој сајт била је главни разлог поновног окупљања. На овај начин Регионални центар је желео да изађе у сусрет школама смањујући им трошкове израде сајта, с обзиром да су сви полазници након два дана потпуно обучени да самостално креирају веб-презентацију. Пружену прилику су искористили наши гости, наставници из Земуна, Новог Београда, Алибунара, Жагубице и Панчева, што је податак који још више истиче добар рад и популарност Регионалног центра Смедерево.
Осим омогућавања бржег приступа информацијама, кроз сажете приказе важних сегмената школског живота (нпр. актуелности, пројекти, наставне и ваннаставне активности, релевантна документа, галерија фотографија и др.), израда школског сајта ће оснажити добру интеракцију на релацији наставници – ученици – родитељи и остварити размену материјала међу школама кроз примере добре праксе. Идући у корак с временом и технолошким развојем, сваки школски сајт ће подстицати креативни потенцијал наставника и ученика мотивишући наведене актере школског живота да свој рад побољшају, оплемене и презентују резултате ширем аудиторијуму преко новоформиране веб-стране.
Нов, електронски начин презентовања школа ће, уз већ постојеће школске часописе и летописе, постати важан чинилац-показатељ успешности рада сваке школе у Србији.

Слике

Остали Регионални центри у Србији