Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Трибина "Рад одељењских старешина и одељењских заједница"

Вечерас је у нашем Центру одржана трибина "Рад одељењских старешина и одељењских заједница", на којој су предавачи Катарина Дуњић Мандић, Татјана Јаћимовић и Гордана Поповић Божанић продискутовали са учесницима, њих четрдесетак, о великом броју битних тема за што квалитетнији рад одељенског старешине.
Часови одељенског старешине су један од битнијих облика у васпитно-образовном раду са ученицима. Сваки овај час се попут осталих мора добро осмислити, за тај час се наставник мора и те како припремити, изабрати адекватне теме и активности.
Одељенски старешина мора да разговара са својим ученицима о свим проблемима које имају, како о онима везаним за наставу, тако и о онима који се односе на васпитање, психолошке промене, међуљудске односе и породицу. Он није само руководилац одељењем, који води рачуна о дисциплини ученика, него мора својим понашањем, ставовима и ауторитетом да буде узор својим ученицима. Зато је његова улога од великог значаја у васпитној сфери.
Тема која се у данашње време све више провлачи у раду одељенског старешине јесте праћење изостајања ученика - превенција и интервенција, те васпитно-дисцилински поступак који одељенски старешина мора да предузме у датим околностима.

Слике

Остали Регионални центри у Србији