Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Интерактивним методама кроз наставу до оцене која мотивише - наш семинар широм Србије

По трећи пут ове 2013. године, 21.12 у сарадњи са БИГЗ-ом, реализован је наш семинар „Интерактивним методама кроз настaву која мотивише“. Семинар је реализован у ОШ “Десанка Максимовић“ у Бачкој Паланци. Полазници семинара бавили су се најосетљивијом темом у образовању - оцењивањем.
Основе науке о оцењивању, Блумову таксономију, њен значај и примену полазници су изучавали кроз интерактивне технике.
Након анализе неких од готових решења инструмената за континуирано праћења напредовања ученика , уследила је анализа радног дана тако што су излистане технике учења које су помогле полазницима да проуче ову озбиљну тематику, а које могу користити у свом даљем раду у учионици на садржајима различитих предмета.
 
Након Жагубице, у сарадњим са БИГЗ-ом, реализиван је семинар „Интерактивним методама кроз наставу до оцене која мотивише“, као наставак успешне сарадње. Први је реализован 14. децембра, 2013.године у ОШ “Дуде Јовић“. Дочекала нас је весела екипа од 30 наставника која се озбиљно бавила, увек, актуелном темом оцењивања. Кроз низ радионица, ауторке семинара Невена Перић и Соња Милетић су присутним колегама указале на кључна места у процесу оцењивања, како да кроз игру деци приближе градиво и тиме их мотивишу, што ће у крајњем збиру дати и много боље оцене, а што ће децу свакако још више мотивисати за даљи рад.
 
У сарадњи са Друштвом учитеља Ваљева 23. и 24. новембра реализован је семинар „Интерактивним методама кроз наставу до оцене која мотивише“ са две групе ваљевских учитеља. Динамично се радило на проучавању проблематике оцењивања. Увек актуелна тема, довољно осетљива да би смо се њоме редовно бавили, подстакла је и полазнике да се на креативан начин баве значајем континуираног праћења напредовања  ученика, као и значају таквог приступа оцењивању и свакодневној пракси.
Изванредно гостопримство, вредни учитељи спремни за учење иако је викенд, учинили су да нам Ваљево остане у најлепшем сећању.

Слике

Остали Регионални центри у Србији