Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Психолошке кризне интервенције у васпитно-образовним институцијама

У просторијама нашег Центра данас је одржана обука која за циљ има формирање Тимова за кризне интервенције. Учесници су били представници по седам основних и средњих школа као и вртића на територији школске управе Пожаревац. Тимове за кризне интервенције у свакој васпитно-образовној установи чиниће директор установе, стручни сарадник и одабрани члан колектива и они ће бити обучени за интервенцију у кризним ситуацијама како би ублажили последице могућих кризних догађаја и помогли у поновном успостављању нормалног функционисања заједнице.
Данашњу обуку је отворила Смиљана Грујић из Министарства просвете, упознавши све присутне са комплетним Пројектом, те им поред успешног рада у току обуке пожелела што мање посла у својим установама.
Почетна обука конципирана је тако да се смењују практични рад и класично предавање, па су учесници били у прилици да прво чују предавање "Стресни, трауматски и кризни догађаји и њихове последице", проф. др Јелене Влајковић, супервизора пројекта. Након уводног предавања уследила је прва радионица у вези са искуствима са кризним догађајима у радном окружењу, а затим још једно предавање професорке Влајковић са темом "Формирање тимова за кризне интервенције", да би у завршној радионици учесници сагледали формирање тимова у школском контексту.
Данашња обука само је једна у низу обука које ће се реализовати у свим школским управама на територији Републике Србије и представља резултат веома добре, дугогодишње сарадње коју наше Министарство просвете, али и Регионални центар Смедерево, има са немачком организацијом за међународну сарадњу (GIZ), која је стручно и финансијски подржала Обуку Тима за кризне интервенције.
 

Остали Регионални центри у Србији