Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

"Угледни час - прилика за све" наш семинар у Бадовинцима и Шапцу

О томе колико је чврста сарадња Регионалних центара Смедерева и Шапца потрврђују још две релизације нашег семинара.
Првог дана, у суботу 22. марта, у ОШ “Вук Караџић” у Бадовинцима, дружиле смо се са колегама из основних школа и кроз размену искустава и пружање неких нових информација, помогле у креирању скица за реализацију угледних часова. У пријатној атмосфери, уз сталну подршку директора школе, колеге су на делу показале своју креативност и спремност да на угледним часовима пруже подршку и помоћ свим ученицима, а са колегама поделе своја искуства и идеје.
Другог дана, 23. марта, у ЦСУ Шабац, дружиле смо се са колегама из основних школа, настаницима специјалног одељења при основној школи и наставницима, дефектолозима, специјалним педагозима, сурдопедагозима и другим стручним сарадницима Специјане школе за рад са децом са посебним потребама.
Богатство размене искустава и идеја допринело је да скица за угледни час обилује мноштвом нових метода рада које би свакако омогућиле свим ученицима да се на часовима укључе у складу са својим могућностима и способностима.
Колеге дефектолози из ОШ "Нада Пурић" из Ваљева су дале своје мишљење о инклузији које се заснива на томе да ученицима треба омогућити школовање по мери детета. Сматрају, да је након процене Интересорне комисије и укључивања ученика у редовну наставу потребно да се после одређеног периода ученици упуте поново на Интересорну комисију уз присуство учитеља – наставника који је са њима радио и тада да детаљан извештај о његовом раду и тако да процена какав вид школовања је за њих најбољи.
Захваљујемо колегама из свих школа на сарадњи и размени искустава и Центрима за стручно усавршавање на сталној подршци током реализација нашег програма.

Слике

 

Остали Регионални центри у Србији