Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

Одржан бизнис форум Србија - Швајцарска

У уторак, 10. маја 2011.  у Београду је одржан Швајцарско – српски бизнис форум.

Државни секретар у Министарству економије и регионалног развоја Весна Арсић оценила је данас да су повећање инвестиција и извоза основни параметри за стварање стабилног и конкурентног привредног амбијента у Србији.

Она је, на Пословном форуму Србија - Швајцарска у Привредној комори Србије, рекла да је Швајцарска до сада инвестирала у Србију 400 милиона долара и да је већина тих улагања усмерена у сектор производње.

Арсићева је швајцарским привредницима представила погодности инвестирања у Србију, међу којима су, како је навела, равноправан третман домаћих и страних инвеститора, пореске олакшице, квалификована и јефтина радна снага, као и финансијски и други подстицаји.

Она је напоменула да Србија и Хрватска предњаче по броју инвестиција у региону ЦЕФТА истакавши да су у нашу земљу највише инвестирале Аустрија, Грчка, Немачка, Норвешка и Италија.

Председник ПКС Милош Бугарин рекао је да је спољнотрговинска размена Србије и Швајцарске у порасту, али је испод могућности две земље.

Он је указао да је спољнотрговинска размена прошле године била 263 милиона долара, и да је карактерише дефицит на српској страни.

Бугарин је истакао да је могуће унапредити сарадњу две земље у пољопривредно-прехрамбеној индустрији, енергетици, инфраструктури, текстилној и машинској индустрији, као и у сектору банкарства и консалтинга.

Он је подсетио на швајцарске донације Србији, које од 2002. године износе 110 милиона евра.

Амбасадор Швајцарске у Србији Ервин Хофер изразио је убеђење да је будућност Србије и српског друштва заснована на здравој и снажној економији, као и на снажним приватним иницијативама.

Он је рекао да има простора за унапређење билатералне привредне сарадње, као и за привлачење српских инвестиција у Швајцарску.

На форуму се могло чути да се Швајцарска економија снажно опоравља после кризе, да је постављена на здраве основе, да извоз и трговина расту и да се очекује привредни раст од два процента у овој години.

Данашњи Пословни форум Србија -Швајцарска је трећи по реду и има за циљ да подстакне развој билатералних односа, као и сарадњу предузећа две земље.

извор: www.rtv.rs

Након пословног дела бизнис форума, у резиденцији швајцарског амбасадора одржан је пријем за све учеснике, коме су  присуствовали и директори регионалних центара у Србији. Регионални центар Смедерево на овом скупу представљао је директор центра мр Боривоје Јаношевић

РЕШЕЊЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ЦЕНОВНИК РЦ СМЕДЕРЕВО

РЕШЕЊЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ЦЕНОВНИК РЦ СМЕДЕРЕВО

ЦЕНОВНИК УСЛУГА РЦ СМЕДЕРЕВО

РЕШЕЊЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ЦЕНОВНИК РЦ СМЕДЕРЕВО

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 126 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији