Регионални центар Смедерево

Serbian English

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
Исказивање интересовања запоселних за вакцинацију против COVID-19
 

Детаљније

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Завод за унапређивање образовања и васпитања објавио је Конкурс за одобравање програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2022/2023, 2023/2024. и 2024/2025. годину, 22. новембра 2021.

На основу члана 10 став 1, у вези са чланом 11 став 1 Правилника о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Сл. гласник РС“, број 109/2021) и члана 4 Правилника о раду стручног тима Завода у поступку одобравања и праћења реализације одобрених облика сталног стручног усавршавања наставника, васпитача, стручних сарадника и директора,Завод за унапређивање образовања и васпитања дана 22. новембра 2021. године расписује

К О Н К У Р С за одобравање програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2022/2023, 2023/2024. и 2024/2025. годину.

Конкурс се налази на линку:
https://zuov.gov.rs/konkurs-za-odobravanje-programa-stalnog-strucnog-usavrsavanja-nastavnika-vaspitaca-i-strucnih-saradnika-za-skolsku-2022-2023-2023-2024-i-2024-2025-godinu/

Нови Правилник можете погледати путем линка:
https://zuov.gov.rs/novi-pravilnik-o-stalnom-strucnom-usavrsavanju-i-napredovanju-u-zvanja-nastavnika-vaspitaca-i-strucnih-saradnika/

Одржан бизнис форум Србија - Швајцарска

У уторак, 10. маја 2011.  у Београду је одржан Швајцарско – српски бизнис форум.

Државни секретар у Министарству економије и регионалног развоја Весна Арсић оценила је данас да су повећање инвестиција и извоза основни параметри за стварање стабилног и конкурентног привредног амбијента у Србији.

Она је, на Пословном форуму Србија - Швајцарска у Привредној комори Србије, рекла да је Швајцарска до сада инвестирала у Србију 400 милиона долара и да је већина тих улагања усмерена у сектор производње.

Арсићева је швајцарским привредницима представила погодности инвестирања у Србију, међу којима су, како је навела, равноправан третман домаћих и страних инвеститора, пореске олакшице, квалификована и јефтина радна снага, као и финансијски и други подстицаји.

Она је напоменула да Србија и Хрватска предњаче по броју инвестиција у региону ЦЕФТА истакавши да су у нашу земљу највише инвестирале Аустрија, Грчка, Немачка, Норвешка и Италија.

Председник ПКС Милош Бугарин рекао је да је спољнотрговинска размена Србије и Швајцарске у порасту, али је испод могућности две земље.

Он је указао да је спољнотрговинска размена прошле године била 263 милиона долара, и да је карактерише дефицит на српској страни.

Бугарин је истакао да је могуће унапредити сарадњу две земље у пољопривредно-прехрамбеној индустрији, енергетици, инфраструктури, текстилној и машинској индустрији, као и у сектору банкарства и консалтинга.

Он је подсетио на швајцарске донације Србији, које од 2002. године износе 110 милиона евра.

Амбасадор Швајцарске у Србији Ервин Хофер изразио је убеђење да је будућност Србије и српског друштва заснована на здравој и снажној економији, као и на снажним приватним иницијативама.

Он је рекао да има простора за унапређење билатералне привредне сарадње, као и за привлачење српских инвестиција у Швајцарску.

На форуму се могло чути да се Швајцарска економија снажно опоравља после кризе, да је постављена на здраве основе, да извоз и трговина расту и да се очекује привредни раст од два процента у овој години.

Данашњи Пословни форум Србија -Швајцарска је трећи по реду и има за циљ да подстакне развој билатералних односа, као и сарадњу предузећа две земље.

извор: www.rtv.rs

Након пословног дела бизнис форума, у резиденцији швајцарског амбасадора одржан је пријем за све учеснике, коме су  присуствовали и директори регионалних центара у Србији. Регионални центар Смедерево на овом скупу представљао је директор центра мр Боривоје Јаношевић

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 108 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији