Регионални центар Смедерево

Serbian English

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
Исказивање интересовања запоселних за вакцинацију против COVID-19
 

Детаљније

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Аутоматско програмирање CNC машина (стругова и глодалица) применом CAD/CAM концепта

Након ученика Гимназије у Смедереву, који су пре пар дана, радно, посетили наш Центар, данас су и ученици Техничке школе из Смедерева демонстрирали знања и вештине аутоматског програмирања CNC машина алатки применом CAD/CAM концепта.

У овој демонстрацији стеченог знања учествовали су ученици завршног разреда (матуранти) смера “Техничар за компјутерско управљање”: Ивановић Јована, Милентијевић Катарина, Пантић Предраг, Цветковић Саша, Илић Милош, Савић Никола и ученици трећег разреда истог смера: Милосављевић Ана, Мирковић Никола, Јанковић Игор, Перишић Саша и Вујић Јовица.

Професори Вукашин Братић, Владан Бугариновић и Александар Јовановић су са својим ученицима у нашој компјутерској учионици уз сав потребан software одрадили демонстрацију поступка аутоматског програмирања рачунаром нумерички управљаних машина применом CAD/CAM концепта. Презентација је спроведена демонстрацијом поступка дизајнирања модела у одговарајућој 2D и 3D CAD апликацији, демонстрацијом поступка његове технолошке разраде у за то предвиђеном програму – CAM апликацији и приказивањем поступка генерисања NC кода потребног за покретање CNC машине алатке и за израду претходно дизајнираног дела...

Ученици су самостално одрадили поменуте поступке и показали висок ниво општег информатичког и специјалног стручног знања које су стекли током школовања у својој васпитно-образовној институцији - Техничкој школи из Смедерева. Овом приликом се у име Центра и професора захваљујемо ученицима на сарадњи. Ученицима завршног разреда желимо срећан наставак даљег школовања на високошколским установама, а ученицима трећег разреда одличан успех и примерно владање у наредној школској години.

Ова демонстрација знања је имала за циљ да јавност упозна са активностима центра у домену сарадње и подршке професорима из нашег града који већ дуги низ година имају акредитоване семинаре од стране Министарства просвете у области машинства. Ова представа знања смедеревске деце је послужила и као најава за семинаре професора Вукашина Братића, Владана Бугариновића и Александра Јовановића које су синергијски подржали наш центар и Техничка школа из Смедерева:

"Ручно програмирање CNC глодалица према препорукама DIN66025/ISO6983 стандарда"

"Аутоматско програмирање CNC стругова применом CAD/CAM концепта"

"Аутоматско програмирање CNC глодалица применом CAD/CAM концепта".

Ови семинари ће се почетком следеће школске године одржавати у Регионалном центру из Смедерева. Поменути семинари су намењени наставницима теоријске и практичне наставе машинства средњих техничких школа.

" />" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash">

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 47 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији