Регионални центар Смедерево

Serbian English

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
Исказивање интересовања запоселних за вакцинацију против COVID-19
 

Детаљније

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Завод за унапређивање образовања и васпитања објавио је Конкурс за одобравање програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2022/2023, 2023/2024. и 2024/2025. годину, 22. новембра 2021.

На основу члана 10 став 1, у вези са чланом 11 став 1 Правилника о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Сл. гласник РС“, број 109/2021) и члана 4 Правилника о раду стручног тима Завода у поступку одобравања и праћења реализације одобрених облика сталног стручног усавршавања наставника, васпитача, стручних сарадника и директора,Завод за унапређивање образовања и васпитања дана 22. новембра 2021. године расписује

К О Н К У Р С за одобравање програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2022/2023, 2023/2024. и 2024/2025. годину.

Конкурс се налази на линку:
https://zuov.gov.rs/konkurs-za-odobravanje-programa-stalnog-strucnog-usavrsavanja-nastavnika-vaspitaca-i-strucnih-saradnika-za-skolsku-2022-2023-2023-2024-i-2024-2025-godinu/

Нови Правилник можете погледати путем линка:
https://zuov.gov.rs/novi-pravilnik-o-stalnom-strucnom-usavrsavanju-i-napredovanju-u-zvanja-nastavnika-vaspitaca-i-strucnih-saradnika/

Реконструктивни орално хируршки захвати

Други по реду семинар стоматолога одржан је данас у Регионалном центру Смедереву. Да подсетимо, први састанак одржан је 14. маја ове године. Тема данашњег семинара била су "Реконструктивни орално хируршки захвати", где су уз присуство преко 100 стоматолога, предавања држали еминентни професори са Катедре за оралну хирургију Стоматолошког факултета у Београду.

Након поздравне речи градоначелника Смедерева, господина Предрага Умичевића, др Весна Јеремић Драгојевић је присутне упознала са предавачима и темама које су се обрађивале...

Слике

САВРЕМЕНА ТЕРАПИЈА ОРОАНТРАЛНИХ КОМУНИКАЦИЈА

Проф др Зоран Стајчић Доц. др Бојан Гачић - гост


РЕКОНСТРУКТИВНИ ОРАЛНОХИРУРШКИ ЗАХВАТИ

Проф. др Зоран Стајчић

ПРИМЕНА КЛИНДАМИЦИНА КОД ПАЦИЈЕНАТА РИЗИКА - MIP PHARMA


ТЕРАПИЈА ДЕНТОГЕНИХ ИНФЕКЦИЈА -УЛОГА АНТИБИОТИКА

Проф. др Радојица Дражић


СПЕЦИФИЧНОСТИ РАЗЛИЧИТИХ ПРИСТУПА ЗА ЛЕЧЕЊЕ ВИЛИЧНИХ ЦИСТА

Проф. др Сњежана Чолић

Савремена терапија ороантралних комуникација je комплексна, сложена и мултидисциплинарна, због полиморфизма етиопатолошких фактора који доводе до најразличитијих промена у овој регији. Она подразумева уско специјализован приступ и оптималну едукованост тима који учествује у решавању сваког појединачног проблема.

Дефекти оралних ткива су последица губитка зуба, ресорпције алвеларне кости, оштећења услед повреда или аблативних оперативних захвата.

Реконструктивни орално хируршки захвати имају за циљ успостављање стања оралних ткива које може да обезбеди нормалну функцију жвакања и говора, као и да испуни естетске захтеве.

Улога оралног хирурга у реконструкцији огледа се у уградњи импланта у случају безубости, односно реконструкцији неправилности гингиве и потпорне кости код планирања моста.

Уградња импланта често је могућа тек пошто се обави аугментација алвеоларног гребена и попуне коштани дефекти. Дефекти меких ткива који се манифестују као рецесија гингиве или губитак кератинизоване слузокоже, коригују се мукогингивалним захватима.

Антибиотска терапија представља најзначајнију допуну хируршкој терапији акутних дентогених инфекција (АДИ). Њена примена у раној фази АДИ спречава прогресију болести и могуће комиликације. Примењена у најранијој фази инфекције, може у знатној мери да скрати дужину лечења и минимизује сатанак компликација. Примена пеницилина у комбинацији са метронидазолом је веома погодна у терапији средње тешких АДИ, које се лече амбулантно, али и у терапији тежих форми АДИ. Клиндамицин се примењује у случајевима резистенције на пеницилин, или када је претходно лечење било неуспешно.

Везано за специфичности лечења виличних цисти, неопходно је истаћи да постоје три основне методе: енуклеација, декомпресија и марсупијализација. Која ће од њих бити примењена зависи од више фактора (врсте, величине и локализације цисте, али и од узраста пацијента). Енуклеација са затвореним приступом је метода избора и најчешће примењивана метода. Декомпресија цисте у првој фази, а затим њена енуклеација у другој фази примењује се када је реч о великим цистама. Марсупијализација се примњује ретко и резервисана је у лечењу одређених врста циста дечијег узраста, као и великих циста код старих, непокретиих пацијената, недоступних за контроле.

У предавању су били приказани примери реконструктивних захвата на оралним ткивима.

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 122 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији