Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

„Добре праксе и партнерства – кључ ефикасног, квалитетног и праведног образовања“

Министар просвете и науке проф. др Жарко Обрадовић и шеф Делегације Европске уније у Србији Венсан Дежер, данас су отворили дводневну конференцију „Добре праксе и партнерства – кључ ефикасног, квалитетног и праведног образовања“, која се одржава у Центру „Сава“.
На Конференцији ће бити представљена Стратегија развоја образовања у Републици Србији до 2020. године.

Оно што бисмо још издвојили тиче се "Мреже РЦ и ЦСУ", која ће бити заступљена на конференцији. Планирано је да по два представника из сваког Центра присуствују конференцији, где наш Центар представљају директор, Боривоје Јаношевић и стручни сарадник Сања Недељковић, а да Валентина Ранчић из Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Ниш, у делу конференције посвећеном стручном усавршавању, презентује "Мрежу" кроз пример добре праксе. Пример добре праксе се односи на процену потреба, обуке школских тимова, реализацију стручног усавршавања и праћења исхода.

Такође, испред сала за рад биће постављени панои где ће се и сваки Центар појединачно представити.

Агенду Конференције можете погледати и преузети овде.

Слике

На Конференцији, такође, биће речи и о Програму за целоживотно учење, Ефикасности образовања – добре праксе и партнерства, Програм рационализације у школству: ефекти и планови, Модернизација и стандардизација образовне инфраструктуре, у сусрет ПИСА 2012. тестирању. Радне групе бавиће се следећим темама: Међународна испитивања и подаци добијени истраживањима, Интегритет образовног система, ПИСА истраживање – налази и препоруке, Оцењивање, завршни испити и матуре, Добре праксе и добре школе, Пројекат „Повезивање учионица, Вишејезичност и интеркултуралност у систему образовања Републике Србије, Међународна студија о настави и учењу, Управљање школом и оснаживање директора, Наставници будућности, Компетенције школе као институције у одговору на насиље, Превенција насиља из угла наставника и директора, Родитељи у превенцији насиља, И родитељи се питају, Образовање Рома, Инклузивно образовање...

Остали Регионални центри у Србији