Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Радни састанак представника стручних тимова за инклузивно образовање

У оквиру пројекта "Карика која недостаје – Развијање механизама којима се подржава успешна транзиција деце са тешкоћама у развоју кроз нивое образовања у редовном образовном систему" данас је у нашем Центру одржан радни састанак представника стручних тимова за инклузивно образовање.
Састанку је присуствовало 50 учитеља четвртог разреда, наставника петог разреда који следеће године преузимају одељења четвртог разреда (будуће разредне старешине) и стручних сарадника из школа у Смедеревској општини. Иако је првобитно као предавач била планирана и Весна Златаровић, психолог и програмски координатор ЦИП-а (Центар за интерактивну педагогију), због здравствених проблема је изостала али се то није одразило на квалитет предавања јер је цео састанак врло успешно водио Вук Јоцић, специјални едукатор и рехабилитатор, асистент на пројекту ЦИП-а.
Највише речи на данашњем састанку било је о педагошком континуитету, концепту спремности за школу, наспрам концепта спремности школе за дете као и о транзиционом плану као средству за обезбеђавање континуитета за децу са сметњама у развоју али и сву другу децу. Састанак је завршен дискусијом у вези са баријерама које још увек постоје и како их превазићи.

Слике

Остали Регионални центри у Србији