Регионални центар Смедерево

Serbian English
Обавештење
  • Lack of access rights - File 'http:/www.danihars.com/slike/harfes2.gif'
  • Lack of access rights - File 'http:/www.danihars.com/slike/harfes2.gif'

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

XVII Интернационална манифестација "ДАНИ ХАРМОНИКЕ" - Смедерево 2012

У нашем граду се у наредна четири дана одржава 17. интернационална манифестација "Дани хармонике" - Смедерево 2012. По одлуци организатора, манифестација обухвата: такмичење солиста, камерних састава и оркестара из Србије и иностранства, изборно такмичење за представника Србије на "Светском трофеју 2012", такмичење композитора као и свечане концертне наступе солиста, камерних састава и оркестара.
Као и прошле године, и ове се, један активности, намењен најмлађим уметницима, рођеним након 1999. одвија у нашем Центру, а поред учесника из Србије, у прилици смо да угостимо младе такмичаре и њихове професоре из Хрватске, Македоније и Босне и Херцеговине...

Званични сајт "Дана хармонике"

Слике

У наставку можете прочитати уводно излагање директора "Дана хармонике Смедерево 2012", професора Слободана Ђурића:
"Поштовани пријатељи, драги хармоникаши од 16. до 19. маја 2012. године одржаће се XVII Интернационална манифестација "ДАНИ ХАРМОНИКЕ" - Смедерево 2012. Изузетно ми је задовољство да се ДХС и ове године остварују као најомиљенија и најмасовнија манифестација, а свакако и најквалитетнија код нас, тим пре што из године у годину опада број ученика за хармонику. Сигуран сам да ћемо у скоријој будућности повратити интересовање за наш инструмент и достићи некадашњи ниво уписа у основне музичке школе пре свега, које и јесу базе за даље школовање.

Са великом радошћу вам саопштавам да ће се и ове године ДХС одвијати комплетно у Смедереву и то у Центру за културу који већ добро познајете и у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању којим се можемо подичити као врхунским простором за ту намену о чему сведоче ваше многобројне импресије и запажања.

XVII Интернационална манифестација "ДАНИ ХАРМОНИКЕ" - Смедерево 2012 окупља око 300 извођача сврстаних у солисте, камерне саставе, оркестре као и извођаће на концертима у ревијалном делу, који нам долазе из свих крајева и република бивше заједничке домовине Југославије. Такође је ту велики број цењених колега који несебично улажу труд да своје ученике, студенте припреме до оваквог нивоа музицирања који гарантује успех.

Честитам вам на досадашњим успесима које сте остварили у сарадји са вашим педагозима, а који су запажени у целом свету што је резултирало тиме да се ми сврстамо међу земље са најквалитетнијим извођачима на хармоници. XVII ДХС су прилика да се то још једном потврди и у то име желим вам добродошлицу у Смедерево и пуно успеха."

Остали Регионални центри у Србији