Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Дан интелигенције - МЕНСА тестирање

Србија се придружила међународној акцији обележавања Дана интелигенције која се у организацији националних Менси, током септембра и октобра, одржава у више од 100 градова широм света.
У оквиру поменуте акције, у нашем Центру се данас одржало тестирање кандидата. Тестирање, сад већ слободно можемо рећи традиционално, по трећи пут се одржавало у Регионалном центру, а што је значајно рећи, број учесника се из године у годину повећава. На данашњем тестирању било је присутно 15 кандидата.

Слике

Србија се придружила међународној акцији обележавања Дана интелигенције која се у организацији националних Менси, током септембра и октобра, одржава у више од 100 градова широм света, саопштено је данас из Менсе Србија.

"Идеја о обележавању Дана интелигенције покренута је ове године и потекла је од Менсе Немачке. Менса Србије је спремно подржала акцију организовањем тестирања у 15 градова Србије", рекла је агенцији Бета координаторка акције Дан интелигенције у Србији Милица Младеновић.

Према њеним речима, поред националне

Чланство у Менси

Резултат на тесту који кандидата квалификује за чланство у Менси може да постигне само два одсто укупне популације.
То значи да IQ чланова Менсе износи (или је већи од) 148 по Кателовој скали, односно 131 по Векслеровој скали.

Менсе у организовању и одржавању тестирања укључене су локалне заједнице и Мрежа регионалних центара за стручно усавршавање и професионални развој.

Акција је започета у Крушевцу и Књажецу а у следећа два викенда биће настављена у Зрењанину, Јагодини, Краљеву, Крушевцу, Лазаревцу, Новом Саду, Панчеву, Смедереву, Смедеревској Паланци, Ћуприји, Чацку, Ужицу и Шапцу.

Тестирање које обавља Менса Србије, која је део међународног удружења које окупља људе са високим коефицијентом интелигенције, предвиђа да се тест од 36 задатака графичке структуре реши за 40 минута, а могу га радити све особе старије од 17. година, подсетила је Младеновић. За ИQ 148 потребно је правилно решити 28 задатака.

" />" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash">      

" />" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash">

Остали Регионални центри у Србији