Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

Радионица у оквиру PDP пројекта 23. и 24. 01.2013.

Након месец дана, Смедерево и Регионални центар Смедерево поново су домаћини Мрежи РЦ и ЦСУ поводом одржавања дводневног скупа у чијем раду учествују представници, директори и стручни сарадници свих регионалних центара и центара за стручно усавршавање, као и стручни консултанти SDC, Hugo Sager и Raisa Venalainen, представници Министарства просвете, Невена Вранеш и ЗУОВ-а, Оливера Тодоровић и Горан Павловић. Први пут у раду скупа учествују и представници новоформираних центара у Новом Пазару и Књажевцу. Скуп је отворио и поздравио учеснике, директор РЦ Смедерево, мр Боривоје Јаношевић.
На самом почетку у раду скупа учествовали су представници Амбасаде Француске - Института за француски језик, Игор Степановић и Татјана Шотра са сарадницима. У једносатном обраћању директорима центара представили су програме сарадње и путеве за њихово унапређивање.

 

У поподневном делу рада, наставило се у две групе. Чланови Скупштине Мреже РЦ и ЦСУ дискутовали су о преспективама развоја Мреже и приоритетима ангажовања у наредном периоду. Приоритетни задатак и циљ који се наметао је да Мрежа мора да ојача и буде подршка сваком од појединачних центара али и отворена за све предлоге и сугестије  центара. Важан елемент је сарадња са осталим институцијама система које се баве образовањем. Такође, јачање кадровских капацитета сваког центра је веома значајан задатак, као и подршка школама, процес LLL.... Генерално, одрживост Мреже и сваког од центара је основно питање којим се у наредном периоду треба бавити.

Запослени у стручним службама регионалних центара разматрали су систем вредновање стручног усавршавања унутар установе, где се дискутовало о члановима Правилника 26 и 27, тј, како распоредити 44 сата усавршавања на нивоу установе. У раду ове групе учествовали су представници ЗУОВ-а.

Другог дана, радионица је настављена сумирањем договорених закључака првог дана и наставком планирања активности у 2013.години те утврђивању годишње буџета.

Рад је завршен у касним поподневним часовима.

Остали Регионални центри у Србији