Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

Студијска посета из Швајцарске

Регионални центар и град Смедерево данас су били у прилици да угосте високе госте из Швајцарске.
Швајцарска делегација високог нивоа, састављена од топ-менаџера, клијената швајцарске банке УБС, посетила је Смедерево у организацији Волфсберг (Volfsberg) - платформе за пословни развој швајцарске банке УБС, предвођена др Тонијем Шененбергером, извршним директор Волфсберга (Volfsberg - the platform for executive
У вечерњим часовима, амбасадор Швајцарске њ.е. Jean-Daniel Ruch приредио је у Белом двору, у Београду, пријем за високе госте из Швајцарске, представнике политичког живота Србије и представнике дипломатског кора.  Пријему је присуствовао и њ.в. престолонаследник Александар Карађорђевић са супругом.
Град Смедерево на овом пријему представљао је директор регионалног центра, мр Борко Јаношевић.

Слике

and business development) и г-дин Фридрихом Хасом, менаџером Скабеа (Skabe Sicherheit Konzepte), који су пре данашње посете два пута били у Смедереву и нашем Центру, како би што боље припремили долазак потенцијалних инвеститора.
По доласку у Центар, госте из Швајцарске, прво је поздравила Изабел Перих директорка СДЦ-а (SDC) за Србију, а онда је у краткој презентацији, директор Регионалног  центра, г-дин Боривоје Јаношевић упознао госте са досадашњим радом Центра, као и са плановима за будућност, уз жељу да се сарадња Швајцарске и Регионалног центра, тј  Смедерева настави и даље.
Циљ овог студијског путовања јесте жеља клијената УБС банке да се боље упознају са Србијом и да сагледају могућности инвестирања капитала у нашој земљи. Битно је  истаћи да је делегација осим посете и сусрета са званичницима града Београда, посетила још једино Смедерево, што улива реалну наду у могућност улагања у наш Град.

Слике

Након посете Центру, делегацију је у великој сали Општине угостила градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић са сарадницима, која је у разговору са бизнисменима истакла потенцијал и инвестиционе предности Смедерева али и упознала госте са културно-историјским наслеђем Града.
Градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, захвалила се представницима Швајцарске за све оно што је њихова земља до сада учинила за наш град и изразила наду да ће се, после данашњег састанка, још виђати у Смедереву.
Пријему у Градској управи присуствовали су заменик градоначелника Бојан Теофиловић, председник Скупштине града Бранче Стојановић, помоћник градоначелника Првослав Недељковић и директори јавних предузећа и установа, а инвестиционе потенцијале представио је директор Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште Ненад Крчум.
Представник Волфсберга, др Тони Шененберг је, захваљујући на пријему, рекао да су готово сви од 28 присутних швајцарских представника привреде, по први пут у Србији и изразио задовољство што ће током овог студијског путовања имати прилику да сазнају нешто више о историји, култури, привреди и политичком развоју Србије.
"Јуче смо водили изузетно занимљиве разговоре са националним политичарима и радујемо се што данас, ван Београда, боравимо у овом прелепом граду. Радујем се вашој презентацији и дискусији која ће после ње уследити", рекао је Шененберг.
Разговори су потом настављени иза затворених врата са руководством Града Смедерева, у оквиру презентације привредних потенцијала Смедерева.
Гости су током данашње посете Смедереву обишли Смедеревску тврђаву, Вински град и прошетали главним градским улицама.

Делови текста преузети са http://www.smederevo.org.rs/

" />" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash">

Остали Регионални центри у Србији