Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Студијска посета из Швајцарске

Регионални центар и град Смедерево данас су били у прилици да угосте високе госте из Швајцарске.
Швајцарска делегација високог нивоа, састављена од топ-менаџера, клијената швајцарске банке УБС, посетила је Смедерево у организацији Волфсберг (Volfsberg) - платформе за пословни развој швајцарске банке УБС, предвођена др Тонијем Шененбергером, извршним директор Волфсберга (Volfsberg - the platform for executive
У вечерњим часовима, амбасадор Швајцарске њ.е. Jean-Daniel Ruch приредио је у Белом двору, у Београду, пријем за високе госте из Швајцарске, представнике политичког живота Србије и представнике дипломатског кора.  Пријему је присуствовао и њ.в. престолонаследник Александар Карађорђевић са супругом.
Град Смедерево на овом пријему представљао је директор регионалног центра, мр Борко Јаношевић.

Слике

and business development) и г-дин Фридрихом Хасом, менаџером Скабеа (Skabe Sicherheit Konzepte), који су пре данашње посете два пута били у Смедереву и нашем Центру, како би што боље припремили долазак потенцијалних инвеститора.
По доласку у Центар, госте из Швајцарске, прво је поздравила Изабел Перих директорка СДЦ-а (SDC) за Србију, а онда је у краткој презентацији, директор Регионалног  центра, г-дин Боривоје Јаношевић упознао госте са досадашњим радом Центра, као и са плановима за будућност, уз жељу да се сарадња Швајцарске и Регионалног центра, тј  Смедерева настави и даље.
Циљ овог студијског путовања јесте жеља клијената УБС банке да се боље упознају са Србијом и да сагледају могућности инвестирања капитала у нашој земљи. Битно је  истаћи да је делегација осим посете и сусрета са званичницима града Београда, посетила још једино Смедерево, што улива реалну наду у могућност улагања у наш Град.

Слике

Након посете Центру, делегацију је у великој сали Општине угостила градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић са сарадницима, која је у разговору са бизнисменима истакла потенцијал и инвестиционе предности Смедерева али и упознала госте са културно-историјским наслеђем Града.
Градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, захвалила се представницима Швајцарске за све оно што је њихова земља до сада учинила за наш град и изразила наду да ће се, после данашњег састанка, још виђати у Смедереву.
Пријему у Градској управи присуствовали су заменик градоначелника Бојан Теофиловић, председник Скупштине града Бранче Стојановић, помоћник градоначелника Првослав Недељковић и директори јавних предузећа и установа, а инвестиционе потенцијале представио је директор Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште Ненад Крчум.
Представник Волфсберга, др Тони Шененберг је, захваљујући на пријему, рекао да су готово сви од 28 присутних швајцарских представника привреде, по први пут у Србији и изразио задовољство што ће током овог студијског путовања имати прилику да сазнају нешто више о историји, култури, привреди и политичком развоју Србије.
"Јуче смо водили изузетно занимљиве разговоре са националним политичарима и радујемо се што данас, ван Београда, боравимо у овом прелепом граду. Радујем се вашој презентацији и дискусији која ће после ње уследити", рекао је Шененберг.
Разговори су потом настављени иза затворених врата са руководством Града Смедерева, у оквиру презентације привредних потенцијала Смедерева.
Гости су током данашње посете Смедереву обишли Смедеревску тврђаву, Вински град и прошетали главним градским улицама.

Делови текста преузети са http://www.smederevo.org.rs/

" />" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash">

Остали Регионални центри у Србији