Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

Јавна расправа: Нацрт Смерница за унапређивање улоге информационо-комуникационих технологија у образовању

Jавна расправа у вези са нацртом Смерница за унапређивање улоге информационо-комуникационих технологија у образовању окупила је данас у нашем Центру просветне раднике - ентузијасте из школа у окружењу, којима се овом приликом захваљујемо на oдлучнoсти да сe oргaнизoвaнo укључe промене у нашем образовању и спремних да се боре за "боље сутра" својих ученика. Реч "ентузијаста" се кроз данашњи скуп провлачила као "лајтмотив", поистовећујући се тако са малим број просветних радника свесних ситуације и спремних да се боре за "боље сутра" својих ученика.
Јавну расправу отворила је Десанка Радуновић, председница Националног просветног савета, која је напоменула да је стицање знања и вештина у области информационо-комуникационих технологија један од предуслова за социјалну укљученост у савремено друштво и тржиште рада, а да је дигитална писменост увршћена у скуп кључних компетенција савременог човека.
У жељи да помогне унапређивању образовања укључивањем нових технологија Национални просветни савет је иницирао израду документа „Смернице за унапређивање улоге информационо-комуникационих технологија у образовању“ (Смернице), првенствено са жељом да овим документом створи ослонац за квалитетнији рад у процесу доношења одлука и утврђивања аката из своје надлежности.
Након краћег излагања Ирене Радиновић у вези са резултатима постигнутим у истраживању о употреби информационо-комуникационих технологија у настави, присутни учесници су се упустили у коментарисање актуелних тема у вези са ИКТ у образовању.

Нацрт Смерница можете наћи на сајту Националног просветног савета,www.nps.gov.rs или преузети са сајта Регионалног центра Смедерево, www.rcsmed.edu.rs

" target="_blank">Youtube каналу

Слике

 

" type="application/x-shockwave-flash" width="550" height="309">" />

" type="application/x-shockwave-flash" width="550" height="309">" />

Остали Регионални центри у Србији