Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

Mикро-Физ пројекат у Научном клубу Смедерево са другом радионицом примене Микробита у физици

mnfzdcmbr nslУ уторак, 03.12.2019. године од 17 часова, одржана је друга радионица пројекта којој су присуствовали ученици седмог и осмог разреда ОШ ”Бранко Радичевић” Смедерево, ученик ОШ ”Ј.Ј.Змај” из Ковина, вршачки едукатор Немања Николић и реализатори: Синиша Ћулафић, Горан Тирнанић и Мирјана Кокерић, као и гости наставници.

Друга радионица пројекта Микро-Физ протекла је у одличној атмосфери. Ученици су се такмичили у два Кахут квиза, освојили симпатичне награде, при чему су направили систаматизацију градива као улазну и излазну активност на радионици. У главном делу радионице сазнали су нешто ново о микробиту и његовој примени у Биофизици, учили како два микробита могу међусобно да комуницирају, направили и тестирали алармни уређај, убацивали код у микробит и мењали га. Квиз је пробудио пажњу и интересовање ученика, презентација их је увела у самостални рад који је најбитнији на овом пројекту.

Део радионице на коме ученици сами пробају да покрену уређај, задају му неопходне параметре у коду, мењају код према жељама и потребама експеримента, испробавају различите услове коришћења код задатака на које утичу: осветљеност просторије, звук, померање микробита, омогућује ученицима активно учење и продубљује им интересовања за научно бављење дисциплинама као што су математика и физика.

Награде након квиза подстакле су добро расположење у наставку радионице. На радионици су ученици такође развијали и вештине сарадње, комуникације, вештине рада са ИКТ алатима, као и вештине и знања потребна за примену експеримената у Физици, Био-Физици и Математици.

Остали Регионални центри у Србији