Регионални центар Смедерево

Serbian English

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
Исказивање интересовања запоселних за вакцинацију против COVID-19
 

Детаљније

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Овогодишња манифестација Мај месец математике повезује математику и гејминг. Програмирање, стварање прича, истраживање математике, сарадња, уважавање различитих знања, обрачунавање са предрасудама о математици, најважније су лекције које учимо кроз осмишљавање и играње ових игара. Овогодишња, једанаеста по реду манифестација, под слоганом М3 – ВИШЕ ОД ИГРЕ, почиње 10. маја, у Силосима Београд/Гаиа покрет, а траје до 31. маја. Програм ће се одвијати на више локација у Београду, укључујући Галерију науке и технике САНУ, Силосе Београд, Математичку гимназију и Дорћол плац, али и широм Србије кроз сарадњу наставника основних и средњих школа, као и мрежу научних клубова.

Тема једанаестог Маја месеца математике су математика и гејминг. М3 поставља питање: да ли су игре ипак више од игре? На ово питање, одговори ће се тражити кроз различите формате: интерактивне изложбе, математичко-драмске радионице, експонате, ЕдуГејминг конкурс и предавања.

Програмирање, стварање прича, истраживање математике, сарадња, уважавање различитих знања, обрачунавање са предрасудама о математици, најважније су лекције које учимо кроз осмишљавање и играње ових игара.

Више на линку:
https://elementarium.cpn.rs/u-centru/maj-mesec-matematike-2022/

Седница УО Пословног удружења "Топлане Србије"

tplnsrbj nslСедница Управног одбора Пословног удружења "Топлане Србије", одржана је данас 22.09.2020.год. у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Смедереву. Неке од важнијих тема овог скупа биле су: актуелна енергетска ситуација у Србији пред почетак грејне сезоне, о спремности система даљинског грејања и тренутно стање у топланама.

Присутне је поздравио и пожелео успешан рад новоизабрани градоначелник Града Смедерева Јован Беч, а састанку је присуствовао и Часлав Илић, члан Градског већа задужен за рад јавних предузећа. Поред чланова Управног одбора, који чине представници 15 градова, директора овог удружења Дејана Стојановића, председника Скупштине удружења Горана Алексића и председника УО Топлана Србије, присуствовао је и државни секретар у Министарству рударства и енергетике Зоран Предић. Он је изјавио да, према информацијама којима располаже ово Министарство, на основу извештаја који су до сада добијали од топлана, припреме за предстојећу грејну сезону одвијају се по плану, снабдевеност енергентима је стабилна и не очекује се корекције цена грејања у Топланама. Директор ЈП Грејање Смедерево Владимир Кулагић изразио је очекивање да ће ремонтне активности бити завршене у наредних десетак дана тако да би систем могао бити спреман и пре званичног почетка грејне сезоне ако временски услови то буду захтевали. Такође и енергената има на залихама за прве четири до шест недеља грејне сезоне у зависности од спољних температура.

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 167 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији