Регионални центар Смедерево

Serbian English

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
Исказивање интересовања запоселних за вакцинацију против COVID-19
 

Детаљније

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Овогодишња манифестација Мај месец математике повезује математику и гејминг. Програмирање, стварање прича, истраживање математике, сарадња, уважавање различитих знања, обрачунавање са предрасудама о математици, најважније су лекције које учимо кроз осмишљавање и играње ових игара. Овогодишња, једанаеста по реду манифестација, под слоганом М3 – ВИШЕ ОД ИГРЕ, почиње 10. маја, у Силосима Београд/Гаиа покрет, а траје до 31. маја. Програм ће се одвијати на више локација у Београду, укључујући Галерију науке и технике САНУ, Силосе Београд, Математичку гимназију и Дорћол плац, али и широм Србије кроз сарадњу наставника основних и средњих школа, као и мрежу научних клубова.

Тема једанаестог Маја месеца математике су математика и гејминг. М3 поставља питање: да ли су игре ипак више од игре? На ово питање, одговори ће се тражити кроз различите формате: интерактивне изложбе, математичко-драмске радионице, експонате, ЕдуГејминг конкурс и предавања.

Програмирање, стварање прича, истраживање математике, сарадња, уважавање различитих знања, обрачунавање са предрасудама о математици, најважније су лекције које учимо кроз осмишљавање и играње ових игара.

Више на линку:
https://elementarium.cpn.rs/u-centru/maj-mesec-matematike-2022/

Састанак подружнице стручних сарадника

sstnkpdrzncktdd nslСастанак подружнице стручних сарадника у Смедереву одржан је 23.10.2020. године са почетком у 13 часова у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Смедереву.

Усвojeн je план рада за школску 2020/2021. годину, размењена су искуства чланова Подружнице током рада „на даљину“ (проблеми, препреке, изазови и решења) и договорен је начин рада Подружнице уколико се ситуација понови.

Тијана Ђокић, председница Подружнице упознала је чланове са ситуацијом насталом у вези са израдом новог Правилника о раду стручних сарадника, са проблемима до којих је дошло и застојем у изради истог. Обавестила је чланове о чланарини у Педагошком друштву Србије за наредну годину и позвала чланове да се масовније укључе у рад Друштва. Представљен је и нови формат објављиваља Педагошких новина као и претплата за стручни лист Настава и васпитање. Затим су чланови обавештени о промени термина Стручног скупа за мај 2021.године и цени котизације, те позвани да учествују као аутори радова.

На предлог Маријане Васиљевић, чланови су обавештени о онлајн одржавању Стручног скупа који организује Друштво психолога Србије у новембру ове године.

Састанак је завршен уз неизвесност о томе да ли ће се следећи одржати уживо или преко апликације те смо међусобно пожелели добро здравље.

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 180 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији