Регионални центар Смедерево

Serbian English

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
Исказивање интересовања запоселних за вакцинацију против COVID-19
 

Детаљније

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Јавни позив за избор организатора, реализатора и програма стручног усавршавања запослених у основним школама у 2022. години

Објављен је Јавни позив Министарства просвете, науке и технолошког развоја за избор организатора, реализатора и програма стручног усавршавања запослених у основним школама у 2022. години, а која реализују правна лица, на који можете да конкуриште, уз подршку РЦ Смедерево.

Учесници јавног позива комплетну документацију са предлогом програма стручног усавршавања подносе у штампаној и електронској форми У РОKУ ОД ОСАМ ДАНА од дана објављивања јавног позива на званичној интернет страници Министарства.

Циљ јавног позива је избор организатора, реализатора и програма стручног усавршавања усмереног на развој и подизање компетенција запослених у ОСНОВНОЈ ШKОЛИ.

Сви детаљи се налазе на линку:

https://mpn.gov.rs/vesti/javni-poziv-za-izbor-organizatora-realizatora-i-programa-strucnog-usavrsavanja-zaposlenih-u-osnovnim-skolama-u-2022-godini

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Смедерево као пример добре праксе у области безбедности у саобраћају

sbrcjnnc nslУ Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, дана 05. 02. 2021. год., као пример добре праксе, представљен је систем контроле брзина кретања возила путем видео надзора са препознавањем регистарских таблица у Смедереву. Позитивни ефекти коришћења овог система у области безбедности у саобраћају треба да следе све локалне самоуправе у целој Србији, истакли су из Агенције за безбедност у саобраћају.

- Смедерево је направило одличан пројекат за постављање камера за саобраћај, начин на који су камере постављене, како су та места бирана, начин како то све функционише смо ми из Агенције препознали као један од најбољих примера у Србији. Кроз наше састанке и активности са другим локалним самоуправама смо то искалазали и оне су изразиле жељу да се угледају на Смедерево и да имају овакве системе. Ово је систем који је добро осмишљен и одлично функционише, а оно што је важно – даје резултате. Овакви системи нам откривају оне најтеже прекршиоце саобраћајних прописа, које онда склањамо са улица. Идеја је да кроз размену искустава овде са Новим Пазаром и Зрењанином, они ове системе имплементирају по истом принципу – наводи Душко Пешић, директор Агенције за безбедност саобраћаја.

Истиче и да је Смедерево прва локална самоуправа у Србији која ће имати нови систем надзора у зони школа.

-У Смедереву ће се примењивати нов начин решавању проблема безбедности саобраћаја, који се односи на камеру у зони школе, а у вези је са прекорачењем брзине и која функционише на принципу да оне који не поштују ограничења брзине да их црвено светло на семафору заустави. То је систем који је постављен, очекујемо његову имплементацију – наводи Пешић.

Презентацији су присуствовали представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије на челу са директором Душком Пешићем, представници Новог Пазара и Зрењанина као и саобраћајна полиција истих и представници Града Смедерева: заменица градоначелника Марија Марковић Ставрић и саветница градоначелника Јасмина Војиновић. Такође као представник града домаћина и организатора скупа излагање је имао и Бранислав Дробњаковић, председник Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима града Смедерева.

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 31 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији