Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

Смедерево као пример добре праксе у области безбедности у саобраћају

sbrcjnnc nslУ Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, дана 05. 02. 2021. год., као пример добре праксе, представљен је систем контроле брзина кретања возила путем видео надзора са препознавањем регистарских таблица у Смедереву. Позитивни ефекти коришћења овог система у области безбедности у саобраћају треба да следе све локалне самоуправе у целој Србији, истакли су из Агенције за безбедност у саобраћају.

- Смедерево је направило одличан пројекат за постављање камера за саобраћај, начин на који су камере постављене, како су та места бирана, начин како то све функционише смо ми из Агенције препознали као један од најбољих примера у Србији. Кроз наше састанке и активности са другим локалним самоуправама смо то искалазали и оне су изразиле жељу да се угледају на Смедерево и да имају овакве системе. Ово је систем који је добро осмишљен и одлично функционише, а оно што је важно – даје резултате. Овакви системи нам откривају оне најтеже прекршиоце саобраћајних прописа, које онда склањамо са улица. Идеја је да кроз размену искустава овде са Новим Пазаром и Зрењанином, они ове системе имплементирају по истом принципу – наводи Душко Пешић, директор Агенције за безбедност саобраћаја.

Истиче и да је Смедерево прва локална самоуправа у Србији која ће имати нови систем надзора у зони школа.

-У Смедереву ће се примењивати нов начин решавању проблема безбедности саобраћаја, који се односи на камеру у зони школе, а у вези је са прекорачењем брзине и која функционише на принципу да оне који не поштују ограничења брзине да их црвено светло на семафору заустави. То је систем који је постављен, очекујемо његову имплементацију – наводи Пешић.

Презентацији су присуствовали представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије на челу са директором Душком Пешићем, представници Новог Пазара и Зрењанина као и саобраћајна полиција истих и представници Града Смедерева: заменица градоначелника Марија Марковић Ставрић и саветница градоначелника Јасмина Војиновић. Такође као представник града домаћина и организатора скупа излагање је имао и Бранислав Дробњаковић, председник Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима града Смедерева.

Остали Регионални центри у Србији