Регионални центар Смедерево

Serbian English

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
Исказивање интересовања запослених за вакцинацију против COVID-19
 

Детаљније

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Састанак ШУ Пожаревац са директорима школа и предшколске установе

ssrtnvjsklsjgnd nslУ понедељак 30. 08. 2021. године, са почетком у 11 часова у Регионалном центру Смедерево, одржан је састанак ШУ Пожаревац са директорима основних и средњих школа и директорком Предшколске установе „Наша радост“. Састанку су присуствовали и представник синдиката, члан Градског већа задужен за просвету, директорка РЦ Смедерево, просветни инспектори и представник полиције. ШУ Пожаревац је представљао просветни саветник Данијел Николић који је водио састанак, а главна тема је била организација и реализација наставе у школској 2021/2022.години.

Директорима је укратко презентовано Стручно упутство о организацији и реализацији наставе, које су све установе добиле, а на састанку су отклоњене све недоумице које су директори имали у вези спровођења стручног упутства. Просветни саветник је појаснио директорима и писање оперативног плана и шта би све школе требало да наведу у оперативном плану. Све школе достављају свој оперативни план школској управи која даје сагласност на реализацију истог.

На основу Стручног упутства и одлуке Тима за школе, све школе у Подунавском округу крећу у школу по првом моделу наставе што значи да сви ученици полазе у школу без дељења на групе, а да часови трају по 45 минута.

Осим организације наставе било је и речи о распоређивању технолошких вишкова и укрупњавању норми запослених који раде у више школа.

Говорило се о још једној битној теми-безбедности ученика и запослених у просвети, и ту је представница полиције одговарала на питања и подсетила на моделе сарадње просветних установа и полиције.

Остали Регионални центри у Србији