Регионални центар Смедерево

Serbian English

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
Исказивање интересовања запоселних за вакцинацију против COVID-19
 

Детаљније

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Завод за унапређивање образовања и васпитања објавио је Конкурс за одобравање програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2022/2023, 2023/2024. и 2024/2025. годину, 22. новембра 2021.

На основу члана 10 став 1, у вези са чланом 11 став 1 Правилника о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Сл. гласник РС“, број 109/2021) и члана 4 Правилника о раду стручног тима Завода у поступку одобравања и праћења реализације одобрених облика сталног стручног усавршавања наставника, васпитача, стручних сарадника и директора,Завод за унапређивање образовања и васпитања дана 22. новембра 2021. године расписује

К О Н К У Р С за одобравање програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2022/2023, 2023/2024. и 2024/2025. годину.

Конкурс се налази на линку:
https://zuov.gov.rs/konkurs-za-odobravanje-programa-stalnog-strucnog-usavrsavanja-nastavnika-vaspitaca-i-strucnih-saradnika-za-skolsku-2022-2023-2023-2024-i-2024-2025-godinu/

Нови Правилник можете погледати путем линка:
https://zuov.gov.rs/novi-pravilnik-o-stalnom-strucnom-usavrsavanju-i-napredovanju-u-zvanja-nastavnika-vaspitaca-i-strucnih-saradnika/

Презентација "Виртуелног саобраћајног полигона"

vrtlnplgn nslГрад Смедерево је увидео проблем безбедности деце у саобраћају, као и начине како тај проблем превазићи, а што има за циљ стварање позитивних ставова и безбедног понашања. Како временом напредују алати и технике за рад са децом, Савет за координацију послова безбедности саобраћаја је препознао да се набавком виртуелног полигона за рад са децом, стварају нове и деци прихватљивије могућности за ширење знања, ставова и безбедног понашање деце.

Деца представљају једну посебно угрожену категорију учесника у саобраћају и активности са децом чине посебан приоритет у раду како на националном тако и на локалном нивоу. У националној стратегији безбедности саобраћаја деца су препозната као приоритет, а један од циљева дефинисан стратегијом је да после 2020. године нема смртно страдале деце у саобраћајним незгодама. Без обзира што деца данас највише страдају у саобраћају као путници у возилу, с обзиром на своје психофизичке карактеристике, деца су највише угрожена као пешаци. Зато је неопходан континуиран рад са децом, од најранијег детињства како би се оспособила за самостално и безбедно учествовање у саобраћају. Деца најбоље усвајају нова знања кроз интерактивно учење, односно кроз показне полигоне где пролазећи кроз реалне саобраћајне ситуације у контролисаним условима стичу неопходна знања за правилно учествовање у саобраћају.

У складу са овим Савет је извршио набавку виртуелног саобраћајног полигона за рад са децом који је дизајниран тако да садржи дводимензионалну мапу, на основу које је креиран тродимензионални полигон у којем се корисник креће у простору VR апликације. Тродимензионални полигон садржи најбитније саобраћајне елементе: коловоз, тротоаре, раскрснице, семафоре, пешачке прелазе, пратећу сигнализацију и сценографију. Презентација "Виртуелног саобраћајног полигона" одржана је 26. 10. 2021. год. у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево.

Савет је одлучио да се за потребе што боље и сврсисходније едукације деце предшколског узраста и деце нижих разреда основних школа, по један ВР уређај са пратећом опремом доделе ПУ Наша радост и Регионалном центру са циљем да представници ових установо прођу обуку употребе виртолног полигона и даље та знања примене за едукацију деце помоћу ВР наочара.

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 42 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији