Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Електронско фактурисање

lktrnskftkrsn2 nslРегионална привредна комора Браничевског и Подунавског управног округа у сарадњи са компанијом „Coming“ организовала је 08. 04. 2022. године у Регионалном центру Смедерево презентацију за привреднике из региона, на тему електронског фактурисања. Представници фирме "Coming" Катарина Смиљански и Марко Живковић реализовали су ову презентацију.

Од 1. маја 2022. године сва јавна предузећа која су корисници буџета мораће бити у стању да приме и пошаљу електронске фактуре на начин како је то прописано новим Законом. Такође, сви учесници приватног сектора морају да приме фактуру у овом формату од јавног сектора. Од 1. јуна мораће приватни сектор да се оспособи да пошаље фактуру на овај начин јавном сектору, а од 1. јануара 2023. године и приватни сектор ће морати међусобно да размењује фактуре на овај начин. То значи да све обвезнике ПДВ-а очекује обавеза да реше питање размене фактура у најскорије време.

"Coming" је развио решење за размену електронских фактура у саставу свог ComDoc решења за управљање пословном документацијом. Решење је могуће користити независно од ComDoc-a само за потребе размене е–фактура, али и као саставни део целокупног документ менаџмент система. Решење укратко омогућава:
-Лако слање, пријем, чување и претраживање е-фактура
-Потпуну усклађеност са законским прописима
-Е-маил нотификације о приспећу и статусу фактуре
-Интеграцију са ЕRP решењима или другим системима

Извор: "Реч народа"
https://recnaroda.co.rs/o-elektronskom-fakturisanju/?fbclid=IwAR2V8HRnOrOoioz0HOwrwMl4H4aFzUEMtUaVz-aJGqxRoEY9nyzkl67o6d4

Остали Регионални центри у Србији