Регионални центар Смедерево

Serbian English

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
Исказивање интересовања запоселних за вакцинацију против COVID-19
 

Детаљније

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Овогодишња манифестација Мај месец математике повезује математику и гејминг. Програмирање, стварање прича, истраживање математике, сарадња, уважавање различитих знања, обрачунавање са предрасудама о математици, најважније су лекције које учимо кроз осмишљавање и играње ових игара. Овогодишња, једанаеста по реду манифестација, под слоганом М3 – ВИШЕ ОД ИГРЕ, почиње 10. маја, у Силосима Београд/Гаиа покрет, а траје до 31. маја. Програм ће се одвијати на више локација у Београду, укључујући Галерију науке и технике САНУ, Силосе Београд, Математичку гимназију и Дорћол плац, али и широм Србије кроз сарадњу наставника основних и средњих школа, као и мрежу научних клубова.

Тема једанаестог Маја месеца математике су математика и гејминг. М3 поставља питање: да ли су игре ипак више од игре? На ово питање, одговори ће се тражити кроз различите формате: интерактивне изложбе, математичко-драмске радионице, експонате, ЕдуГејминг конкурс и предавања.

Програмирање, стварање прича, истраживање математике, сарадња, уважавање различитих знања, обрачунавање са предрасудама о математици, најважније су лекције које учимо кроз осмишљавање и играње ових игара.

Више на линку:
https://elementarium.cpn.rs/u-centru/maj-mesec-matematike-2022/

Електронско фактурисање

lktrnskftkrsn2 nslРегионална привредна комора Браничевског и Подунавског управног округа у сарадњи са компанијом „Coming“ организовала је 08. 04. 2022. године у Регионалном центру Смедерево презентацију за привреднике из региона, на тему електронског фактурисања. Представници фирме "Coming" Катарина Смиљански и Марко Живковић реализовали су ову презентацију.

Од 1. маја 2022. године сва јавна предузећа која су корисници буџета мораће бити у стању да приме и пошаљу електронске фактуре на начин како је то прописано новим Законом. Такође, сви учесници приватног сектора морају да приме фактуру у овом формату од јавног сектора. Од 1. јуна мораће приватни сектор да се оспособи да пошаље фактуру на овај начин јавном сектору, а од 1. јануара 2023. године и приватни сектор ће морати међусобно да размењује фактуре на овај начин. То значи да све обвезнике ПДВ-а очекује обавеза да реше питање размене фактура у најскорије време.

"Coming" је развио решење за размену електронских фактура у саставу свог ComDoc решења за управљање пословном документацијом. Решење је могуће користити независно од ComDoc-a само за потребе размене е–фактура, али и као саставни део целокупног документ менаџмент система. Решење укратко омогућава:
-Лако слање, пријем, чување и претраживање е-фактура
-Потпуну усклађеност са законским прописима
-Е-маил нотификације о приспећу и статусу фактуре
-Интеграцију са ЕRP решењима или другим системима

Извор: "Реч народа"
https://recnaroda.co.rs/o-elektronskom-fakturisanju/?fbclid=IwAR2V8HRnOrOoioz0HOwrwMl4H4aFzUEMtUaVz-aJGqxRoEY9nyzkl67o6d4

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 45 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији