Регионални центар Смедерево

Serbian English

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
Исказивање интересовања запоселних за вакцинацију против COVID-19
 

Детаљније

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Овогодишња манифестација Мај месец математике повезује математику и гејминг. Програмирање, стварање прича, истраживање математике, сарадња, уважавање различитих знања, обрачунавање са предрасудама о математици, најважније су лекције које учимо кроз осмишљавање и играње ових игара. Овогодишња, једанаеста по реду манифестација, под слоганом М3 – ВИШЕ ОД ИГРЕ, почиње 10. маја, у Силосима Београд/Гаиа покрет, а траје до 31. маја. Програм ће се одвијати на више локација у Београду, укључујући Галерију науке и технике САНУ, Силосе Београд, Математичку гимназију и Дорћол плац, али и широм Србије кроз сарадњу наставника основних и средњих школа, као и мрежу научних клубова.

Тема једанаестог Маја месеца математике су математика и гејминг. М3 поставља питање: да ли су игре ипак више од игре? На ово питање, одговори ће се тражити кроз различите формате: интерактивне изложбе, математичко-драмске радионице, експонате, ЕдуГејминг конкурс и предавања.

Програмирање, стварање прича, истраживање математике, сарадња, уважавање различитих знања, обрачунавање са предрасудама о математици, најважније су лекције које учимо кроз осмишљавање и играње ових игара.

Више на линку:
https://elementarium.cpn.rs/u-centru/maj-mesec-matematike-2022/

Семинар "НТЦ систем учења"

ntcsstmcnj nslУ организацији Удружења васпитача Чигра, 07. и 08. маја 2022. године у Регионалном центру Смедерево, реализован је семинар "НТЦ систем учења" за васпитаче из ПУ Смедерево, Смедеревска Паланка, Велика Плана, Ковин и Панчево.

Васпитачи су имали прилику да унапреде  компетенције и добију нове идеје за рад са предшколском децом.

Први део програма је приказао проф. др Ранко Рајовић. Суштина програма је да дете достигне своје биолошке потенцијале. Интелигенција не зависи само од генетског потенцијала већ и од окружења. Код детета се до седме године године интензивно формира највећи број неуронских веза. Ту је незаменљива ИГРА.

Суштина НТЦ програма, поред развоја вештина, различитих група и нивоа комплексности, јесте пружање прилике детету да учи прве кораке у развоју самопоуздања, препознавању и остваривању себе. Кроз НТЦ програм свако дете има прилику да доноси одлуку, буде самостално, гради своје самопоуздање, развија емпатију, савладава баријере у комуникацији, развија дивергентно мишљење. Важан је тимски рад јер дете тако унапређује своје вештине које су му потребне за живот са другима и развој њиховог бића у целини. Други део програма приказао је књижевник Урош Петровић. Он се бави развојем способности учења и стимулативним активностима за развој асоцијативног размишљања. Дете мислећи да се игра, научи много нових ствари. Трећи део програма је развој функционалног знања, тј повезивање наученог кроз игру.

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 121 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији