Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Научни караван кренуо из Смедерева

ncnkrvnmj nslНаучни караван је програм који се први пут реализује у оквиру манифестације Мај месец математике. Осмишљен је као путујући аутобус, који ће ученицима, наставницима, студентима и професорима из 15 градова широм Србије омогућити једнодневну посету са циљем да подстакнемо вршњачку едукацију, партиципативност, међугенерацијско учење и отворен начин размишљања.

Изложбе, предавања, идеје, конкурси, математичке представе, експонати, такмичења са којима ће учесници имати прилику да се сусретну, чују их и осете, имају потенцијал не само да допру до хиљаде људи, већ и да покрену мноштво нових разговора, пруже свету питања и надахнућа која заслужују хиљаду нових одговора.

Научни караван се реализује уз подршку компаније Schneider Electric која је глобални лидер у управљању енергијом и аутоматизацији. Ова компанија се у Србији, у Новом Саду, бави развојем софтвера из области енергетике, а пре 10 година покренули су Центар за младе таленте (https://cmt.edu.rs/) који организује бесплатне часове математике и програмирања за ученике основних и средњих школа.

Данас 13. маја 2022. године, уз помоћ Научног клуба Регионалног центра Смедерево кренуо је аутобус Научног каравана из Смедерева пут Београда тачније до “Силоса” где су 10. маја отворене 2 изложбе: математичким наочарима сагледава се историја видео игара кроз науку и образовање, а посебно место посвећено је фазама настанка видео игре кроз наратив, дизајн, креирање ликова и програмирање. Четрдесет пет ученика и шест наставника ће поред изложби, моћи да учествују у различитим едукативним радионицама и предавањима.

Остали Регионални центри у Србији