Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Обука за имплемантацију Централног информационог система за обрачун зарада у јавном сектору „ИСКРА“

brcnzrdjvnsktrskr nslУ Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, 20. септембра 2022. године, специјалну обуку за имплемантацију Централног информационог система за обрачун зарада у јавном сектору „ИСКРА“- запосленим у школама са територије града Смедерева одржао је Дејан Симонић, саветник из Mинистарства просвете, науке и технолошког развоја.

Састанку су присуствовали представници школске управе и просветни инспектори, као и секретари школа и запослени у школама који се баве кадровским питањима и обрачуном зарада запослених у образовању.

Ово је један од највећих пројеката Министарства финансија у овој години заједно са увођењем новог модела фискализације и е-фактура, те је реч о системским променама. Овај систем треба да уведе ред у систем плата код корисника јавних средстава, а послужиће као добра база за спровођење реформе платних разреда у наредном периоду.

На пројекту под називом „ИСКРА“ ради се фазно и у овом периоду ту је обухваћен сектор просвете, те је ово била прилика да се чује квалитетна презентација за примену наведеног пројекта за кориснике буџетских средстава.

У другом делу састанку коме су присуствовали директори школа са територије града Смедерева, на конкретна питања одговоре и упутства давао је Дејан Симонић који је одговоран за финансијско-материјална питања за рад школа и са територије нашег града, а односе се на систем обрачуна плата запослених и потребних евиденција у програмима који су у примени.

Остали Регионални центри у Србији