Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Шеста конференција Мреже РЦ и ЦСУ Србије

sstknfrncjmrysrc nslМрежа регионалних центара и центара за стручно усавршавање Србије организовала је од 5. до 7. октобра 2022. године, у Конгресном центру хотела „Цептер“ у Врњачкој Бањи, Конференцију под називом „Професионална подршка руководиоцима установа у образовању – актуелности у образовном систему Републике Србије“. Ова шеста по реду Конференција окупила је више од 150 учесника, директора основних и средњих школа из читаве Србије.

Циљ Конференције је подизање компетенција директора за њихово још квалитетније руковођење васпитно-образовним установама. Предавачи су били представници кључних институција у образовању Републике Србије као што су: Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Завод за унапређивање образовања и васпитања, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, са којима Мрежа РЦ и ЦСУ Србије остварује успешну сарадњу од свог оснивања. Теме предавања су се издвојиле на основу анкетирања руководилаца васпитно-образовних установа из већег дела Србије.

Конференцију је отворило пленарно предавање „Лидерство у образовању“ које је одржао др Милан Пашић, помоћник министра за основно образовање.

О „Редовном надзору“ говорила је Јасмина Јовановић, помоћник министра просвете за инспекцијске послове. Данијела Ковачевић Микић, просветни саветник, МПНТР, Школска управа Чачак предавала је на тему „Педагошко-инструктивни рад директора и вредновање наставе. Са темом „У сусрет новим стандардима постигнућа за крај основне и средње школе“ учеснике Конференције је упознала Елизабета Каралић (ЗВКОВ). О „Правилнику о стручном усавршавању запослених у образовању“ говорила је Сузана Деретић (ЗУОВ). Др Марија Ранђеловић, већник за образовање Града Ниша своје предавање посветила је „Менаџменту квалитета у образовању“, док је Богољуб Лазаревић (МПНТР) имао излагање на тему „Лиценца: стандарди компетенција за директоре: портфолио“. Пленарни рад Конференције завршен је предавањем „Лиценца: приказ истраживачког рада – презентација истраживања ОВ праксе са резултатима истраживања“ које је одржала Биљана Тодоровић, педагошки саветник, лиценцирани директор ОШ „Сава Ковачевић“ из Михајловца.

У организацији и раду Конференције, Регионални центар Смедерево као део Мреже, представљале су Љиљана Животић Живановић, в.д. директора и Наташа Максовић, саветник за стручно усавршавање.

Остали Регионални центри у Србији