Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Скуп у Смедереву „Сарадња образовних установа и Интерресорне комисије у циљу пружања најадекватније подршке детету/ученику“

ntrrsrnmrt nslУ Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Смедереву организован је стручни скуп са темом „Сарадња образовних установа и Интерресорне комисије у циљу пружања најадекватније подршке детету/ученику“. Скуп је одржан у среду, 01. 03. 2023. године са почетком у 12 часова на иницијативу Подружнице стручних сарадника педагога и психолога Смедерево.

Учесници скупа били су стручни сарадници: педагози и психолози запослени у предшколској установи, у свим основним и средњим школама, представници Интерресорне комисије и  представници Министарства просвете. Овом састанку придружила се и педагог Маја Николић  као представник стручних сарадника са подручја Велике Плане и тиме је најављена сарадња између две општине.

Спољни сарадник Министарства просвете за инклузивно образовање Милена Васић, представила је улогу школе и стручних сарадника у реализацији инклузивног образовања у институцијама васпитања и образовања уз посебно посвећивање пажње транзицији ученика кроз циклусе образовања као и конкретним примерима из праксе које су наводили педагози и психолози. У дискусији су активно учествовали сви те је донето неколико решења за ситуације практичне природе при повезивању и сарадњи Интерресорне комисије и васпитно-образовних установа.

Просветни саветник ШУ Пожаревац, Данијел Николић, представио је присутнима предстојеће активности у вези са уписом  у средње школе ученика који се образују по индивидуалним образовним програмима.

Медијатор скупа била је Тијана Ђокић, председник Подружнице. Вредна, корисна и вишеструко применљива размена искуства и информација оставила је позитиван утисак на учеснике.

Остали Регионални центри у Србији