Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Радионица за дефинисање циљева и мера у оквиру процеса израде Стратегије развоја урбаног подручја града Смедерева

rbnpdrcj nslГрад Смедерево приступио је изради Стратегије развоја урбаног подручја града Смедерева која се израђује у оквиру Пројекта EUPRO+ (Подршка Европске уније развоју општина), у сарадњи са техничким партнером - Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге(UNOPS). Кроз програм се ради на побољшаном управљању територијалним развојем, економском расту и унапређеној социјалној инфраструктури и социјалној кохезији.

Радну групу сачињавају представници релевантних организационих јединица Градске управе Смедерево, јавних предузећа и установа, економских и друштвених партнера, организација цивилног друштва и других субјеката од значаја за одрживи урбани развој локалне заједнице. У Радну групу укључени су и представници Регионалног центра Смедерево.

У четвртак 20. априла 2023. године, у Регионалном центру Смедерево, реализована је Радионица за дефинисање циљева и мера-Процес израде Стратегије развоја урбаног подручја града Смедерева. Четири представника ЕУ ПРО Плус тим су у пленарној сесији представили Пројекат, кратак преглед SWOT анализе и потреба по тематским целинама као и дефинисање циљева и мера. Потом су  формиране групе од представника Радне групе које су у радионичарском раду дефинисале циљеве и мере у оквиру следећих тема:
1. Идентитет урбаног подручја;
2. Животна средина;
3. Зелена економија;
4. Друштвено благостање;
5. Управљање развојем.

Потом је уследила презентација резултата рада по групама која је показала високу мотивисаност учесника и познавање тематике.

Остали Регионални центри у Србији