Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

Млади пољопривредници информисани о локалним аграрним подстицајима

mldpljprvdnc nslУ оквиру пројекта “Оснаживање младих пољопривредника за коришћење локалних подстицаја у пољопривреди”, ученици Текстилно технолошке и пољопривредне школе “Деспот Ђурађ” из Смедерева уз менторску подршку Младих пољопривредника Србије, одржали су информативну трибину на којој је главна тема била у вези са Актуелним локалним јавним позивима за остваривање права на подстицаје у пољопривреди.

Трибина о актуелним локалним јавним позивима за остваривање права на подстицаје у пољопривреди одржана је у среду 3. маја 2023. године, у сали Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево.

Млади који су претходно прошли тродневни тренинг, овог пута заузели су улогу вршњачких едукатора и својим вршњацима представили могућност аплицирања за поврат средстава уложених у куповину машина и опреме према секторима производње, као и набавку квалитетних приплодних грла, где је могућност поврата чак 80% вредности инвестиције без урачунатог ПДВ-а.

Састанку су присуствовали и професори стручних пољопривредних и ветеринарских предмета, као и представници градске управе града Смедерева, који су истакли важност благовременог информисања што већег
броја пољопривредника о могућностима аплицирања и коришћења ових буџетских средстава.

”Даље активности Младих пољопривредника Србије свакако ће бити усмерене на подршку младима који намеравају да остану на својим породичним пољопривредним газдинствима и наставе да се баве пољопривредом”, истакао је Младен Минић председник удружења, који је са учесницима поделио своје искуство.

Оливер Алексић,координатор Пројекта, нагласио је да су Млади пољопривредници Србије и Agronews кроз овај пројекат креирали јединствену wеб платформу www.podsticajiupoljoprivredi.rs на којој ће објављивати све локалне јавне позиве и на којој ће пољопривредници врло лако моћи да пронађу све програме, конкурсе и извештаје о спроведеним програмима у својим градовима и општинама.

Текст преузет са:
http://www.agronews.rs/smederevo-mladi-poljoprivrednici-informisani-o-lokalnim-agrarnim-podsticajima/

Остали Регионални центри у Србији