Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

Инфо сесија о дуалном образовању у Смедереву

dlnbrzvnjsdr nslУ Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Смедереву, у петак 15.12.2023. године, одржана је инфо сесија о новинама у дуалном образовању у Републици Србији и новинама у уписној политици ученика за 2024/2025. годину. О овим темама са привредницима Браничевског и Подунавског управног округа говориле су Марија Банзић, самостални саветник за едукацију Привредне коморе Србије, Ивана Ковачевић из Kанцеларије за дуално образовање и национални оквир квалификација и Бојан Лесовић из службе за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије.

Послодавцима су предочени бенефити уласка у систем дуалног образовања, пре свега школовање кадрова у складу са потребама привреде, брже укључивање будућих кадрова у радне процесе, обезбеђивање дефицитарнихкадрова, смањење трошкова селекције будућих кадрова, учествовање у изради плана и програма наставе и учења у складу са потребама привреде – стандард квалификације, идентификовање и обучавање потенцијалних кандидата за сложеније послове.

Посебан акценат је стављен на измене закона о дуалном образовању које омогућавају послодавцима поједностављен поступак уласка у систем дуалног образовања.

С обзиром да је у току креирање плана уписа у први разред средњих стручних школа, за школску 2024/2025. годину, Јасна Јовановић, задужена за послове дуалног образовања у РПК Пожаревац, позвала је послодавце да се укључе у дуално образовање и да потребе за квалификованим кадровима искажу на порталу Привредне коморе Србије. Рок за пријаву послодаваца је 15. јануар 2024. године. Уколико постоји потреба за додатним информацијама и појашњењима привредници могу да закажу и индивидуални састанак у Регионалној привредној комори Пожаревац.

Текст преузет са:
https://pozarevac.pks.rs/vesti/info-sesija-o-dualnom-obrazovanju-u-smederevu-9402

РЕШЕЊЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ЦЕНОВНИК РЦ СМЕДЕРЕВО

РЕШЕЊЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ЦЕНОВНИК РЦ СМЕДЕРЕВО

ЦЕНОВНИК УСЛУГА РЦ СМЕДЕРЕВО

РЕШЕЊЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ЦЕНОВНИК РЦ СМЕДЕРЕВО

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 124 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији