Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

Састанак Подружнице стручних сарадника

sstnkpdrznjn nslДана 6.6.2024.године, у Регионалном центру за стручно усавршавање запослених у образовању Смедерево, одржан је састанак Подружнице стручних сарадника педагога и психолога Смедерево.

Састанку је присуствовало 8 чланова, представника основних школа и Гимназије у Смедереву.

Прочитан је и усвојен записник са претходног састанка, а затим је уследило представљање пројекта Научног клуба РЦ Смедерево „Димитрије и Акиба Бен” које је кроз ППП урадила Маријана Васиљевић, психолог у ОШ „Бранислав Нушић“. Присутнима је представљена сарадња са Научним клубом РЦС, приказане су фотографије и садржаји овог пројекта у чију реализацију су били укључени Ученички парламенти ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Вранову и ОШ „Бранислав Нушић“ у Смедереву.

Резултате истраживања „Млади и коцка" на подручју Смедерева представила је Љиљана Манић, педагог у Економско трговинској школи у Смедереву, уз приказ ППП о коцкању као увод у тему.

О Иницијативи „Како до квалитетног образовања и васпитања за нашу децу – Образовне политике" било је говора у мањем обиму, са идејом подршке истој.

Свођење утисака и извештаја са обука и осталих облика стручног усавршавања које су чланови похађали углавном су се односили на тренутну онлајн обуку „Ментално здравље младих" где је изражено незадовољство кашњењем повратних информација и превише познатим садржајем.

Како би се рад Подружнице унапредио предложено је да се ради на организацији сусрета са просветним саветницима за различите области педагошког рада.

Остали Регионални центри у Србији