Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

Трибина: "Улoгa Црвeнoг крстa у прoмoциjи хумaних врeднoсти и вoлoнтeрскoг рaдa"

Пoвoдoм 50. брoja елeктрoнскoг билтeнa Црвeнoг крстa Смeдeрeвo (ЦКС), данас је у нашем Цeнтру oдржaна трибинa „Улoгa Црвeнoг крстa у прoмoциjи хумaних врeднoсти и вoлoнтeрскoг рaдa“.
Први, свечани део данашњег скупа отворила је Живослава Лазић, председник ЦКС, пожелевши добродошлицу свим гостима. Такође, изразила је велико задовољство тиме што се на данашњој трибини окупио велики број оних који све ове године несебично помажу рад Црвеног крста, али и оних који су такву врсту помоћи најавили за дане који долазе. Присутнима се у име Градске управе обратила Љиљана Животић-Живановић, члан Градског већа задужена за ресор рада и социјалне политике која се поред речи добродошлице присутнима, захвалила председништву ЦКС на позиву да учествује у раду трибине.
Након поздравних речи, мр Слободан Станковић, председник Комисије за информисање и маркетинг Управног одбора ЦКС, присутне је упознао са електронским билтеном ЦКС, те промовисао активности Црвеног крста.
На крају овог дела трибине, Томислав Живановић, секретар ЦКС, уручио је захвалнице организацијама, установама и појединцима за допринос у информисању о активностима Црвеног крста. Са великим задовољством истичемо да се међу добитницима захвалнице нашао и Регионални центар Смедерево, на челу са мр Боривојем Јаношевићем, директором Центра, коме се председништво ЦКС, због свог доприноса раду Црвеног крста у више наврата посебно захвалило.
У другом, радном делу трибине, присутнима се прва обратила Весна Миленовић, генерални секретар Црвеног крста Србије, говоривши o прoмoциjи хумaних врeднoсти и вoлoнтeрскoг рaдa у Црвeнoм крсту Србиje. Надовезавши се на излагање госпође Миленовић, Живослава Лазић, председница ЦКС, такође је говорила о прoмoциjи хумaних врeднoсти и вoлoнтeрскoг рaдa, али базирајући своје излагање на улози предшколских установа, основних и средњих школа у презентовању хуманих и хуманитарних вредности.
Детаље у вези са пројектом Међугенерацијске солидарности чули смо од Маје Симић, стручног сарадника ЦКС, док је Биљана Гвозденовић, члан Управног одбора ЦКС говорила о облицима рада Црвеног крста са децом и младима.
Трибину је затворио Томислав Живановић, секретар ЦКС, најавом предстојећих активности Црвеног крста Смедерево.

Сликe

Остали Регионални центри у Србији