Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Посета амбасадора Швајцарске и представника Агенције за развој и сарадњу Швајцарске Регионалном центру

Господин Jean-Daniel Ruch, амбасадор Швајцарске у Србији и госпођа Isabel Perich, директорка Агенције за развој и сарадњу Швајцарске (SDC), посетили су са сарадницима Регионални центар за професионални развој запослених у образовању и упознали се са резултатима донираних пројеката у Смедереву.
Госте су у нашем Центру дочекали др Јасна Аврамовић, градоначелник Смедерева, Бранче Стојановић, председник Скупштине града и мр Боривоје Јаношевић, директор Центра.
 
Након обиласка другог нивоа Регионалног центра, који је подсетимо делом финансиран средствима Швајцарске владе, амбасадор Швајцарске је искористио посету и разговарао са учесницима семинара „Оснаживање представника Индустријског синдиката за деловање у мрежи практичне политике“, који се ових дана организује у нашем Центру. Семинар организује Индустријски синдикат Србије уз финансијску подршку швајцарске организације “Solidar Suisse”.
У неформалном разговору са домаћинима који је уследио, амбасадор је изнео своје одушевљење урађеним, мисливши на смештајне капацитете, те квалитет конструкције, намештаја и опреме упоредио са стандардима у Швајцарској. Такође је додао да више од стотину догађаја током године у Центру који трају и по неколико дана, показују да је заиста постојала потреба за оваквим једним простором.
Поред посете Регионалном центру, представници Швајцарске су обишли Вилу Обреновића као и Градску кафану Гранд, чији је комплетан кухињски инвентар обезбеђен захваљујући средствима швајцарских донатора.

Слике

 

Остали Регионални центри у Србији