Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Састанак Актива наставника историје

На дневном реду управо завршеног састанка наставника историје нашле су се теме у вези са такмичењима, завршним испитима, те стандардима и комбинованим тестовима. Такође, разговарало се о начинима за унапређење рада актива.
У уводном делу скупа, мр Боривоје Јаношевић, директор Регионалног центра Смедерево, упознао је присутне са Школом Холокауста Yad Vashem у Јерусалиму. Осим представљања Школе, изложбених поставки и услова рада у Школи, посебно је истакао историјске, социолошке и културолошке апекте разматрања проблематике Холокауста, његове узроке и последице.
Од непроцењивог значаја је коришћење уочених искустава у нашој свакодневници, разматрању блиске прошлости и бољем разумевању актуелних догађања. Инсистирање на неговању националног, верског, државног и културног идентитета задатак је не само професора историје, већ и свих других који су укључени у образовно-васпитни рад. Директор Центра преузео је обавезу да свим заинтересованима професорима обезбеди литературу за изучавање Холокауста.

Слике

Остали Регионални центри у Србији