Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

Презентација нових издања издавачке куће "Едука"

Вечерас је у Регионалном центру, у пријатној атмосфери и кроз интерактиван рад са наставницима, издавачка кућа „Едука“ презентовала своја издања, најпре уџбеничке комплете и приручнике. Добро осмишљеној презентацији присуствовао је велики број наставника Српског језика, Енглеског језика, Историје, Географије, Биологије, Физике, Техничког и информатичког образовања и других наставних предмета.
Након поздравне речи представника издавачке куће и дељења издања и другог промотивног материјала присутни су упознати са концепцијом нових приручника и „Едукином“ подршком наставницима у свакодневној професиооналној пракси (семинари, приручници за инклузивну наставу и сл.).
Оно што је посебно истакнуто на овом стручном скупу јесу постулати рада „Едуке“, попут живог дијалога са захтевима стварне школе, обликовања издања која прате развој савремене педагошке науке, подршке иновационим процесима у образовању, обликовања уџбеника као суштински делотворног чиниоца у комуникацији са ученицима, посвећености стварању уџбеника који подстичу на откривајуће, истраживачко и проблемско учење, чиме се стварају услови за функционалније, креативније и подстицајније школовање. Такође, представљена је нова, скоро покренута библиотека „Педагошка раскршћа“ која садржи многе познате наслове научне литературе из области педагогије, филозофије и праксе савременог образовања, а коју је издавачка кућа „Едука“ покренула са циљем да се допринесе педагошком усавршавању наставника, суоченим са неким новим околностима и захтевима моралног васпитања у времену тешке економске кризе, када се и систем етичких вредности нарушава.
Након успешне презентације представници „Едуке“ и наставници наставили су дискусију говорећи о конкретним искуствима из наставне праксе и начинима превазилажења проблемских ситуација у свакодневном раду.

Слике

Остали Регионални центри у Србији